Parohia Sfanta Veronica din Coventry a aniversat cinci ani de la infiintare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Sfânta Veronica din Coventry a aniversat cinci ani de la înființare

[2019-07-08]
de Sorin Ionițe

Parohia Ortodoxă Română din Coventry-Warwickshire, Marea Britanie, și-a serbat cu anticipație hramul precum și împlinirea a cinci ani de la înființare, duminică, în prezența Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.
Comunitatea este ocrotită de Sfânta Veronica, cinstită în data de 12 iulie.
Sfânta Mironosiță Veronica a fost originară din Cezareea lui Filip – Paneas, în nordul Țării Sfinte. Potrivit unei vechi tradiții, ea este femeia pe care Mântuitorul Iisus Hristos a vindecat-o de boală grea, scurgere de sânge.
În cadrul Sfintei Liturghii oficiate duminică, 7 iulie 2019, în Biserica din Coventry, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif l-a hirotonit diacon pe teologul Ștefan Bogdan Topală, informează Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM).
În același context festiv, Parohia Ortodoxă Română din Coventry a primit al doilea hram – Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici. Parohia deține din august 2018, cu binecuvântarea Mitropolitului Irineu al Olteniei, un fragment din moaștele Sfântului Irodion.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 153, Ultimul acces: 2019-11-17 08:08:40