Campanie de preventie a diabetului organizata in Prahova cu sprijinul voluntarilor Paraclisului CMN - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Campanie de prevenție a diabetului organizată în Prahova cu sprijinul voluntarilor Paraclisului CMN

[2019-07-08]
de Iulian Dumitrașcu

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat sâmbătă în mai multe localități prahovene o campanie de prevenție a diabetului.
Acțiunea a fost desfășurată în același timp în Pleașa, Urlați și Mizil cu sprijinul Spitalului Witting din București și au fost implicați 30 de voluntari, medici, asistenți medicali și personal auxiliar.
Cei care au au venit au beneficiat de un control al glicemiei și de asistență de specialitate din partea medicilor diabetologi. În localitatea Pleașa toți cei prezenți au beneficiat și de investigații EKG.
Potrivit lui Dănuț Prună, Voluntar Coordonator la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, acțiunea a fost organizată în cadrul Campaniei „Sănătate pentru Sate”, iar beneficiarii au fost în număr de 300.
Dr. Camelia Diaconu, medic internist și cardiolog, a subliniat că au fost efectuate consultații de cardiologie întrucât „diabetul zaharat este o boală care evoluează cu multiple complicații cardiovasculare, astfel încât la bolnavii pe care i-am consultat astăzi am diagnosticat hipertensiune arterială, boală cardiacă ischemică, aceste boli reprezentand de fapt principalele complicații cardiovasculare ale bolnavului cu diabet zaharat”.
Dr. Simona Carniciu , medic specialist in diabet, boli de nutritie si boli metabolice, a explicat c㠄aceste campanii de depistare precoce a diabetului în România sunt ca o mină de aur pentru diabetologie”.
„În momentul în care reușim să depistăm precoce un pacient diabetic, reducem enorm costurile de sănătate aferente acestor pacienți care sunt mari consumatori în tot ceea ce înseamnă bugetul alocat sănătății”.
Cu privire la eveniment, Părintele Tănase Petroniu de la Parohia Sfinții Voievozi – Urlați și secretar la Protoieria Urlați a spus c㠄este nevoie să îi cercetăm pe oameni atât ca trup cât și ca suflet și dacă noi ne ocupăm de latura duhovnicească la Sfânta Biserică, doctorii îi cercetează în latura trupească. Dacă trupul este Templu al Duhului Sfânt trebuie să îngrijim de el să fie cât mai sănătos”.
Preotul paroh Adrian Tudorache de la Parohia Ciresaru din Mizil a spus că această campanie a fost foarte utilă, deoarece în Mizil „sunt foarte multe persoane în vârstă care nu aveau posibilitatea să facă aceste analize”.
Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 159, Ultimul acces: 2019-11-07 21:19:14