Sa devenim, precum Sf. Chiriachi, marturisitori ai iubirii lui Dumnezeu, a indemnat PS Emilian Crisanul la hramul de la Husi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Să devenim, precum Sf. Chiriachi, mărturisitori ai iubirii lui Dumnezeu, a îndemnat PS Emilian Crișanul la hramul de la Huși

[2019-07-08]
de Gheorghe Anghel

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului a îndemnat, în omilia rostită la hramul catedralei din Huși, să devenim, precum Sfânta Chiriachi, „mărturisitori, în lume, ai iubirii lui Dumnezeu”.
Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, sărbătorită în fiecare an la data de 7 iulie este, alături de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitoarea Catedralei Episcopale din Huși.
Cuvântul ierarhului din cadrul liturghiei a avut ca temă principală dobândirea Împărăției lui Dumnezeu pe care a definit-o drept „un mod de viaț㔠.
„Este viața și iubirea în comuniune cu Preasfânta Treime, cu sfinții îngeri și cu oamenii care au devenit sfinți” a spus Episcopul vicar Emilian.
În acest sens, el a remarcat faptul că avem posibilitatea de a alege să mergem spre Împărăția lui Dumnezeu.
„Noi putem alege să ne trăim existența după voia lui Dumnezeu, sau putem alege să ne trăim viața în afara iubirii lui Dumnezeu. Suntem liberi să alegem între bine și rău”, a spus Preasfinția Sa.
Simplificați-vă viața ca să înlăturați stresul
Liturghia de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului Emilian Crișanul, informează Episcopia Hușilor.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a insistat asupra simplificării stilului de viață, ca modalitate, inspirată din cuvintele Domnului Hristos, de a ne elibera de stresul și grijile cotidiene.
„Suntem prinși de grijile vieții ca într-un carusel, ne vlăguiesc de toată energia duhovnicească și nu mai avem resursele necesare să ne dedicăm integral, cu toată ființa noastră, slujirii lui Dumnezeu”.
„Părintele Paisie Aghioritul are un cuvânt foarte frumos: simplificați-vă viața ca să înlăturați stresul! Cu cât îți simplifici viața, cu atât nu mai ești așa stresat și acaparat de grijile acestei lumi”.
Anul acesta Sfânta Chiriachi (care înseamnă Duminică) a fost sărbătorită într-o zi de duminică. De asemenea, de sărbătoarea ocrotitoarei Episcopiei Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie și-a serbat ziua de naștere.
Ierarhul a primit din partea clerului și credincioșilor un buchet de flori, însă a spus că nu este un dar mai frumos decât să vadă c㠄evlavia și cinstirea față de Sfânta Chiriachi va crește și va lua amploare în această Episcopie”.
„Consider că am o datorie specială în a vă determina și sensibiliza pentru a o cinsti așa cum se cuvine pe Sfânta Chiriachi”, a afirmat ierarhul.
La final, părintele diacon Ștefan Mindea, cunoscut medic neurochirurg, a primit din partea Episcopului Ignatie crucea episcopală, pentru lucrarea foarte intensă desfășurată în slujba vindecării semenilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 378, Ultimul acces: 2019-11-17 05:58:18