Sarbatoarea tuturor sfintilor in detrimentul Halloweenului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea tuturor sfinților în detrimentul Halloweenului

[2019-11-06]
Elevii din clasa I B de la Școala cu clasele I-VIII din Pildești au avut luni, 4 noiembrie 2019, un moment deosebit prin care cei mici, sub învățătoarea Daniela Bulai Mărtișcă, au sărbătorit memoria tuturor sfinților. Acest eveniment a fost propus de învățătoare și susținut de copii clasei I B, 21 la număr, ajutați fiind de părinți și încurajați de pr. Laurențiu Luca și de două surori din Congregația „Surorile Săracilor Don Morinello”, prezente încă din toamna acestui an în comunitatea din Pildești. Momentul deosebit a avut loc în sala clasei I B a Școlii cu clasele I-VIII din Pildești și a început la ora 10, cu o rugăciune de deschidere.

După aceea fiecare copil, pe rând, a prezentat pe scurt, în câteva fraze pregătite cu părinții acasă, viața sfântului sau a sfintei pe care doreau să o reprezinte, împreună cu o costumație specifică sfântului respectiv. Acest eveniment a durat aproximativ două ore. Copii au reprezentat viața următorilor sfinți: Preasfânta Fecioară Maria, Iosif, Ștefan, Anton de Padova, Francisc de Assisi, Iosif din Copertino, Magdalena, Richard, Tereza a Pruncului Isus, Rita, Cecilia, Tarciziu, Ioan Paul al II-lea, Tereza de Calcutta, Don Bosco și a altor sfinți. Părinții s-au bucurat de inițiativa doamnei învățătoare și de susținerea celor două surori și a pr. vicar Laurențiu.
Surorile au pregătit momente de cântece și bansuri la care au participat și părinții, promovând și susținând importanța ca părinții să fie implicați în viața copiilor lor, în ciuda faptului că societatea modernă nu mai promovează timpul petrecut în și cu familia. De asemenea, putem spune că, dincolo de toate, acest moment a constituit o bună cateheză ce a avut în mod direct ca finalitate familia, importanța timpului și a educației creștine în familie.
Spunea doamna învățătoare amintind de gândurile Papei Francisc: rămâne provocarea de a nu uita că suntem chemați să devenim sfinți, iar sfințenia este realizabilă cu ajutorul harului lui Dumnezeu prin orice faptă bună pe care o săvârșim zilnic, în familie, la școală, la Biserică, pe stradă. Isus și sfinții din cer ne ajută să urmăm acest ideal realizabil. La finalul momentului, copiii s-au bucurat să cunoască faptele bune pe care le-au făcut sfinții pe pământ. Părintele vicar Laurențiu a rostit la sfârșit o rugăciune și a oferit o binecuvântare invocând ajutorul și mijlocirea tuturor sfinților. (Marian Păuleț pentru Ercis.ro)

Sursa: www.InSideTheVatican.com


Contor Accesări: 112, Ultimul acces: 2020-07-05 02:36:05