Hramul bisericii „Toti sfintii” din Craiova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii „Toți sfinții” din Craiova

[2019-11-06]
Vineri, 1 noiembrie 2019, comunitatea parohiei „Toți sfinții” din Craiova a sărbătorit hramul bisericii. Sf. Liturghie solemnă a fost prezidată de pr. Gheorghe Coșa, decan de Craiova, alături de care au concelebrat preoții din cele două parohii craiovene și din celelalte parohii ale decanatului. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Dragoș Kelemen OFMConv, care le-a vorbit celor prezenți despre chemarea tuturor la sfințenie. La sărbătoarea hramului au participat nu numai credincioșii din parohiile din localitate, dar și din Decanatul de Craiova. După Sf. Liturghie, pr. Petru Mihăică, parohul bisericii „Toți sfinții”, i-a invitat pe preoți și credincioși deopotrivă la o agapă frățească în parohie.

Biserica „Toți sfinții” din Craiova a fost construită în 1844, pe un teren achiziționat în 1827, cu sprijinul Episcopului Giuseppe Molajoni, care a și consacrat-o, dedicând-o „Tuturor sfinților”. Biserica a fost dotată ulterior cu trei altare gotice, sculptate, iar în 1894 a fost cumpărată orga. Încă de la început, pe lângă comunitatea catolică din Craiova au funcționat școli: mai întâi în cadrul parohiei, apoi Damele Engleze (azi Congregatio Jesu) au deschis o școală proprie, închisă în 1948. Astăzi, pe lângă parohie, funcționează Grădinița Sf. Anton.

Sursa: www.InSideTheVatican.com


Contor Accesări: 109, Ultimul acces: 2020-07-08 17:28:56