Centrul pentru varstnici de la Manastirea Varatec, functional la capacitate maxima: Locuri disponibile - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centrul pentru vârstnici de la Mănăstirea Văratec, funcțional la capacitate maximă: Locuri disponibile

[2020-02-07]
de Sorin Ionițe

Deschis în noiembrie 2018 cu un număr de 21 de beneficiari și 12 angajați, Centrul rezidențial „Cuvioasa Nazaria” de la Mănăstirea Văratec funcționează acum la capacitate maximă.
Până acum, căminul nu a putut ajunge la capacitate maximă din cauza imposibilităților financiare de a asigura cheltuielile salariale pentru un număr mai mare de angajați. De asemenea, lipsa dotărilor și a altor necesități au făcut ca centrul de la Văratec să își desfășoare activitatea, până de curând, într-un mod limitat, notează Doxologia.
În prezent la centru sunt 37 de vârstnici care se bucură de o bătrânețe liniștită, de îngrijire medicală și duhovnicească, de atenție și empatie. Ei pot participa la Sfânta Liturghie oficiată zilnic în paraclisul centrului.
În urma realizării dotărilor necesare, centrul mai poate primi încă 35 de beneficiari, având o capacitate maximă de 72 de locuri.
Familiile vârstnicilor care vor să beneficieze de serviciile Centrului rezidențial „Cuvioasa Nazaria” de la Mănăstirea Vărătec pot lua legătura cu reprezentanții unității sociale la numărul de telefon 0742.268.410.
Cei care doresc să susțină activitatea centrului social și să contribuie la îngrijirea unei persoane în vârstă, o pot face prin intermediul donațiilor online, pe site-ul oficial al Căminului „Cuvioasa Nazaria.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 276, Ultimul acces: 2020-09-16 01:57:42