Papa Francisc a transmis un mesaj tinerilor polonezi la centenarul nasterii Papei Ioan Paul al II-lea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a transmis un mesaj tinerilor polonezi la centenarul nașterii Papei Ioan Paul al II-lea

[2020-05-21]
Papa Francisc
Într-un mesaj video transmis luni, 18 mai 2020, Papa Francisc i-a îndemnat pe tinerii din Polonia – și pe cei din întreaga lume – să îl lase pe Cristos să intre în fiecare aspect al vieților lor. Mesajul său a fost transmis în seara zilei de 18 mai, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la nașterea lui Karol Wojtyla, viitorul Papă Ioan Paul al II-lea. „Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost un dar extraordinar al lui Dumnezeu oferit Bisericii și Poloniei, patria voastră”, a spus Papa Francisc. „Pelerinajul său pământesc, început la 18 mai 1920 la Wadowice și terminat acum 15 ani la Roma, a fost marcat de pasiunea pentru viață și de fascinația față misterul lui Dumnezeu, al lumii și al omului.”

Papa Francisc a adresat cu această ocazie un mesaj tinerilor din Cracovia și nu numai, gândindu-se „la cât de mult îi iubea el pe tineri”. „Mi-l amintesc”, a mărturisit Pontiful, „ca un om mare al milostivirii… În lumina iubirii milostive a lui Dumnezeu, el percepea specificul și frumusețea vocației femeilor și a bărbaților, înțelegea nevoile copiilor, ale tinerilor și ale adulților, luând în considerare și condiționările culturale și sociale. Toți puteau să experimenteze aceasta. Și voi puteți experimenta aceasta, cunoscând viața sa și învățăturile sale, disponibile tuturor și grație internetului.”
Sfântul Părinte a vorbit despre „amprenta propriei familii, cu bucuriile sale și durerile sale”, pe care o poartă fiecare tânăr. „Iubirea și grija față de familie este o trăsătură caracteristică a Papei Ioan Paul al II-lea. Învățătura sa reprezintă un punct sigur de referință pentru a găsi soluții concrete la dificultățile și la provocările pe care familiile trebuie să le înfrunte în zilele noastre. Însă problemele personale și familiale nu sunt o piedică pe calea sfințeniei și a fericirii. Nu au fost așa nici pentru tânărul Karol Wojtyła, care de tânăr a îndurat pierderea mamei, a fratelui și a tatălui. Ca student a experimentat atrocitățile nazismului, care i-a luat atâția prieteni.”
Dificultățile, i-a încurajat Papa Francisc pe tineri, „sunt o încercare a maturității și a credinței; încercare ce se depășește numai bazându-ne pe puterea lui Cristos mort și înviat”. Pontiful a amintit cuvintele Papei Ioan Paul al II-lea din prima sa enciclică, Redemptor hominis: „Omul care vrea să se înțeleagă pe sine însuși până la capăt […] trebuie, cu neliniștea și incertitudinea sa, precum și cu slăbiciunea și păcătoșenia sa, cu viața și moartea sa, să se apropie de Cristos. El trebuie, ca să spunem așa, să intre în El cu toată ființa sa”. Totodată, le-a urat tinerilor: „să intrați în Cristos cu toată viața voastră. Și doresc ca toate celebrările centenarului nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea să inspire în voi dorința de a merge în mod curajos cu Isus”.
Share

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 20, Ultimul acces: 2020-06-01 09:36:41