Pr. Gabriel Beskid: Meditatiile mariane online pentru credinciosi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Gabriel Beșkid: Meditațiile mariane online pentru credincioși

[2020-05-21]
De la începutul stării de urgență, aproape toate activitățile care implicau prezența unui grup de persoane, a unei comunități, se desfășoară online. Pr. Gabriel Beșkid, de la Mănăstirea Băsești, transmite zilnic, de la începutul lunii mai, cateheze pe diferite teme și meditații închinate Sfintei Fecioare Maria. Este un dar spiritual pe care părintele îl face urmăritorilor paginii de Facebook a mănăstirii (Mănăstirea Greco-Catolică Băsești). Talida Trifoi, de la biroul de presă al Eparhiei de Maramureș, am stat de vorbă cu părintele Beșkid, care a povestit cum decurge această inițiativă a sa.

– Cristos a Înviat! Suntem în luna mai și Dvs ați ales să transmiteți zilnic meditații închinate Sfintei Fecioare Maria. Este o inițiativă lăudabilă! V-a inspirat îndemnul Papei Francisc lansat prin scrisoare publicată pe 25 aprilie, de a ne ruga, în luna mai, Maicii Sfinte, pentru stoparea pandemiei?
– Adevărat a Înviat! Da, am respectat ceea ce Sfântul Părinte ne-a rugat în scrisoarea din luna aprilie, însă eu obișnuiam oricum, în fiecare an, să fac aceste meditații. Mănăstirea este închinată Maicii Domnului și mulți credincioși sunt legați sufletește de aceste rugăciuni și acest lucru a fost un alt motiv pentru a începe aceste meditații online.
– Într-adevăr, luna mai este recunoscută ca lună închinată Maicii Sfinte. Dvs, prin intermediul meditațiilor pe care le faceți, supliniți nevoia celor obișnuiți să se deplaseze la Sanctuarele Mariane, printre care și la această mănăstire, pentru rugăciuni și meditații.
– Da. Pentru că unii credincioși făceau la biserică aceste rugăciuni și erau legați de acestea, acum fiind această epidemie, nu au mai putut merge la biserică și atunci eu am început meditațiile mariane online pentru a fi alături de credincioși în aceste zile dificile pentru ei.
– Văd o implicare activă a urmăritorilor Dvs pe pagina Facebook a Mănăstirii. V-au transmis credincioșii mesaje de apropiere și încurajare să continuați cu meditațiile?
– Am observat și eu faptul că aceste meditații sunt urmărite de 200-270 de credincioși. În urma lor, am fost contactat de credincioși care m-au încurajat sa continui, iar după ce au văzut poze cu mănăstirea m-au sunat din mai multe părți din țară și aceste persoane și-au exprimat dorința de a vizita mănăstirea din Băsești. La transmisiunea Sfintei Liturghii am avut intre 450-600 de persoane care au urmărit live, fiind credincioși și din străinătate: Italia, Spania și chiar și din Australia.
– Pe lângă meditațiile în cinstea Fecioarei Maria, dumneavoastră faceți și cateheze live, de 2 ori pe săptămână, marți și joi. Care sunt temele alese pentru aceste cateheze?
– Am considerat să realizez aceste cateheze pentru ca am dorit ca prin acestea sa aduc credincioșilor unele învățături pe care nu toți oamenii le cunosc. Fiind acest timp in care nu se putea merge la biserică, m-am gândit să explic credincioșilor subiecte interesante despre păcate, despre virtuți și despre porunci.
– Veți continua cu catehezele și meditațiile online și după încheierea lunii mai?
– Dacă Bunul Dumnezeu mă va ajuta, eu doresc sa continui cu rugăciuni și cateheze și în luna iunie.
– Vă mulțumim pentru acest cadou spiritual pe care îl faceți credincioșilor și vă urăm mult spor la muncă și multă sănătate! Cristos a Înviat!
– Vă mulțumesc și eu. Adevărat a Înviat!

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 22, Ultimul acces: 2020-06-02 06:25:06