ASCOR Iasi gazduieste o intalnire online cu Parintele Efrem Vatopedinul din Muntele Athos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ASCOR Iași găzduiește o întâlnire online cu Părintele Efrem Vatopedinul din Muntele Athos

[2020-06-26]
de Ștefana Totorcea

ASCOR Iași organizează împreună cu Asociația Pemptousia din Grecia o telesinaxă cu Părintele Efrem, Starețul Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos, Grecia. Întâlnirea online, găzduită pe platforma Zoom, va avea ca tem㠄Creștinul în vremurile de astăzi” și va fi tradusă de un părinte român de la mănăstirea athonită.
Întâlnirea online are loc joi, 2 iulie, de la ora 19:30 și este deschisă publicului. Părintele Stareț Efrem va rosti un cuvânt pe tema întâlnirii, apoi va intra în dialog cu participanții.
Platforma poate găzdui un număr maxim de 1.000 de participanți. Înscrierile se fac tot online, completând acest formular. În momentul în care se va atinge numărul maxim de participanți, înscrierile vor fi oprite.
După accesarea linkului și completarea câmpurilor cu numele și adresa de email, fiecare participant va primi automat un email cu linkul de conectare pentru întâlnire.
„Ne bucurăm să avem o întâlnire online cu Părintele Efrem, Starețul Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos”, declară Emanuel Buta, Președinte ASCOR Iași. „Mulți dintre noi poate nu am fi avut prilejul de a-l întâlni vreodată personal, dar iată că, prin intermediul platformelor online, vom putea avea o discuție despre cum este și cum ar trebui să fie creștinul în vremurile de astăzi”.
Arhimandritul Efrem, Starețul Lavrei Vatopedu, s-a născut în 1956 în Cipru. Părinții săi munceau pământul. A absolvit Facultatea de Teologie a Universității din Atena. La 19 ani a ajuns prima dată în Sfântul Munte, unde părintele Efrem Katunakiotul i-a prezis că se va călugări, deși el se împotrivea gândului.
În 1982 a fost tuns în călugărie în obștea de la Nea Skiti a părintelui Iosif Vatopedinul, ucenic al Cuviosului Iosif Isihastul (†1959). Obștea s-a mutat în Mănăstirea Vatopedu în 1990, iar părintele Efrem a fost ales stareț.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 46, Ultimul acces: 2020-07-11 00:30:48