Moastele Sf. Parascheva nu vor fi scoase spre inchinare in data de 8 octombrie: Pr. Constantin Sturzu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moaștele Sf. Parascheva nu vor fi scoase spre închinare în data de 8 octombrie: Pr. Constantin Sturzu

[2020-10-07]
de Gheorghe Anghel

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, preotul Constantin Sturzu, a anunțat marți seara că racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă, în data de 8 octombrie, din Catedrală pentru a fi așezată spre închinare credincioșilor în baldachinul din curte.
„În noul context creat, racla cu sfintele moaște nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană pentru a fi depusă pe baldachinul din curte în data de 8 octombrie, ci atunci când numărul mare de credincioși ar impune acest lucru. Asta înseamnă că poate fi scoasă oricând până pe 13 octombrie, dar nu mai târziu de această zi ce premerge sărbătoarea din data de 14”, a declarat pr. Constantin Sturzu pentru Agerpres.
Anunțul a fost făcut în contextul noilor reglementări anunțate de autorități prin care se interzice prezența pelerinilor care nu au domiciliul sau reședința în municipiul Iași.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei a emis un comunicat de presă în care și-a exprimat regretul că românii pot veni în oraș în orice scop, mai puțin pentru pelerinajul la Sf. Parascheva.
Oficialii de la arhiepiscopie au reamintit că pelerinajul la moaștele sfintei se desfășoară de aproape 400 de ani.
„Începând cu anul 1641, pelerinajul la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva s-a desfășurat cu participarea credincioșilor care și-au asumat acest act de credință. Sfintele moaște, element esențial de mărturisire a credinței creștin ortodoxe, reprezintă dovada concretă că atunci când omul dobândește harul Duhului Sfânt, trupul său primește darul sfințeniei de care se pot bucura, apoi, cei ce se închină cu credință”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 48, Ultimul acces: 2020-10-27 04:38:24