ASTRU Cluj: Curs pentru responsabili si Adunarea Generala 2020 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ASTRU Cluj: Curs pentru responsabili și Adunarea Generală 2020

[2020-11-23]
În perioada 13-16 noiembrie, a avut loc cursul de responsabili și Adunarea Generală ASTRU Cluj, de data aceasta în spațiul online, eveniment la care au participat aproximativ 40 de persoane, fiind reprezentate majoritatea grupurilor parohiale și specializate. Consiliul de conducere și candidații alegerilor de sâmbătă s-au reunit la Centrul Spiritual Manresa, unde au participat împreună la program, alături de cei prezenți în spațiul online. Tema cursului a fost cea a anului asociativ: „Ai curajul viitorului! Deschide-ți inima, slujește și lasă-te slujit!”

Am început programul de vineri cu un cuvânt de bun-venit și o scurtă introducere a programului, din partea președintelui, Rosanei Sopon, urmate de prima sesiune a acestui curs, intitulat㠄Jos măștile! (la figurat)” și facilitată de Laura Burcă și Teodora Capan. În cadrul acesteia, participanții au avut ocazia de a se cunoaște între ei, de a afla, printre altele, de unde vine fiecare și ce amintiri au ei din copilărie. După această activitate, a urmat un joc în care participanții au fost rugați înainte să trimită o poză cu ei, de când erau mici, iar la momentul dat, să recunoască cine este prezent în fiecare imagine. A doua sesiune, „Responsabili cu curaj, iubire și dorință de a sluji”, moderată de Rosana și Paul Sopon, a conturat profilul responsabilului în grupul ASTRU, incluzând sarcinile pe care acesta le are, valorile asociației – ce oferă un model de comportament demn de urmat, precum și câteva sfaturi practice pentru a organiza întâlniri și a gestiona viața unui grup de tineri. De asemenea, a fost subliniată importanța unei comunicări constante și transparente în interiorul asociației. Am încheiat programul cu o rugăciune, mulțumindu-i Domnului pentru toate darurile primite pe parcursul zilei. După cină, împreună cu cei care și-au exprimat dorința de a candida, am avut un moment de Adorație Euharistică, meditând asupra unor texte scrise chiar de candidați.
A doua zi, de dimineață, Codruța Fernea, președinte al Acțiunii Catolice din România, ne-a vorbit despre leadership, în cadrul sesiunii intitulate „Leadership cu valori: despre alegeri, creștere, atitudini și dedicare”. Am învățat cât de important este, ca lideri, să fim noi cei care fac alegerile, să ni le asumăm și să nu îi lăsăm pe alții să aleagă în locul nostru. Mai mult decât atât, orice lider trebuie să fie interesat de propria creștere și de creșterea celor din jur, pe diverse planuri. Desigur, pentru a face alegerile bune, care să ne ajute să creștem, trebuie să fim atenți și la atitudinea pe care o avem față de noi și față de cei din jur. În fine, dedicarea nu poate lipsi din tot acest set de valori, pentru că dacă nu am fi consecvenți în alegerile noastre, atunci nu am evolua deloc ca și lideri. În a doua parte a zilei, a avut loc Adunarea Generală ASTRU Cluj. Adunarea Generală a fost deschisă cu o rugăciune și cuvânt din partea PS Florentin adresat atât structurii de conducere, cât și membrilor participanți. Preasfinția Sa ne-a invitat să rămânem uniți, chiar dacă suntem la distanță, să menținem legăturile, să continuăm să facem binele și să ne facem auziți, având încredere că Dumnezeu este mereu cu noi.
Primul punct pe ordinea de zi a fost prezentarea raportului narativ al Consiliului de Conducere pe anul asociativ 2019-2020 de către Rosana Sopon, președinte al asociației, urmat de rapoartele narative ale grupurilor parohiale și specializate, prezentate de responsabilii nou aleși. Paul Balint, director economic, a prezentat în continuare raportul financiar pentru anul 2019 și bugetul propus spre aprobare pentru anul 2021. Un moment culminant și așteptat al acestor zile a fost cel al alegerilor pentru Consiliul de Conducere al Asociației pentru mandatul 2020-2022. Din cei 9 candidați pe cele 4 poziții, au fost alese 5 persoane: David Paul Sopon pe poziția de secretar, Oana Taloș pe poziția de director economic, ambii pentru prima dată aleși pentru o funcție în Consiliul de Conducere, Ana Maria Bîrta și Eduard Socaciu pe pozițiile de vicepreședinte și Teodora Ana Capan – președinte al asociației. Odată cu încheierea acestui moment, tinerilor le-a fost amintită invitația de a participa duminică la Sfânta Liturghie, fiecare în parohia de unde provine, iar luni după-masă, de la ora 19:00, a avut loc sesiunea de feedback, cu titlul „Give back feedback!”, sesiune care a fost pregătită de Paul Balint și Eduard Socaciu.
Ne bucurăm de timpul petrecut cu tinerii responsabili și sperăm ca la următorul curs să reușim să ne vedem în format fizic. Dacă nu, cel puțin să ne vedem cu același entuziasm și dedicare. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest curs!

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 496, Ultimul acces: 2024-04-19 05:38:58