ASCOR: Pr. Gheorghe Holbea va vorbi despre dimensiunea filocalica a operei lui Dostoievski - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ASCOR: Pr. Gheorghe Holbea va vorbi despre dimensiunea filocalică a operei lui Dostoievski

[2021-04-06]
de Iulian Dumitrașcu

Părintele Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București este invitatul primei conferințe organizate de Asociația Studenților Ortodocși Români (ASCOR) în Postul Mare 2021.
Clericul va vorbi luni, 12 aprilie 2021, despre „Dimensiunea filocalică a operei lui Dostoievski”.
Evenimentul se va desfășura online și are loc în contextul aniversării bicentenarului nașterii scriitorului creștin rus Feodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881).
Transmisiunea va fi LIVE pe paginile de facebook ASCOR București, Trinitas TV, Agenția de știri Basilica, Doxologia, pe pagina de youtube ASCOR București, dar și difuzată la Radio Trinitas.
Părintele Gheorghe Holbea predă cursul de Spiritualitate Ortodoxă Ascetică și Mistică, care cândva era susținut de Părintele Dumitru Stăniloae.
Despre sursele lui Dostoievski s-a scris foarte mult, dar un izvor de spiritualitate ortodoxă dostoievskiană, mai puțin amintit, îl constituie literatura filocalică, pe care acesta a descoperit-o la Mănăstirea Optina.
Aimee Dostoievski, fiica lui, povestește ultimele clipe împreună cu tatăl său: „Ne-a chemat lângă pat, ne-a luat mânuțele (n.r. avea patru copii) și ne-a spus: «Copii, niciodată să nu uitați ce vă spun acum. Aveți credință în Dumnezeu și nu vă îndoiți niciodată de iertarea Lui. Vă iubesc mult, dar iubirea mea este nimic în comparație cu iubirea Lui. Chiar dacă vreodată veți ajunge să disperați și veți face lucruri urâte ca și mine, să nu vă pierdeți niciodată încrederea în Dumnezeu!»”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2, Ultimul acces: 2021-04-11 16:38:23