Cantaretii si paraclisierii Catedralei din Cluj au primit distinctii din partea Mitropolitului Andrei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cântăreții și paraclisierii Catedralei din Cluj au primit distincții din partea Mitropolitului Andrei

[2021-04-06]
de Gheorghe Anghel

Cântăreții și paraclisierii Catedralei Mitropolitane din Cluj au primit duminică distinciții din partea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei. Ordinele le-au fost acordate la finalul Sfintei Liturghii „în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea activă în viața Bisericii”, anunță mitropolia.
Cântăreții Vlad Zurgalău, Raul Lăcătuș și Vlăduț Sărmaș au primit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar paraclisierii Dănuț Moldovan, Ioan Sterp, Daniel Trif, Dan Cerceș, Dragoș Topan și Efrem Neacșu au primit Ordinul „Mihai Vod㔠pentru mireni.
În omilia duminicală, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre modalitate prin care noi ne putem răstigini și învia împreună cu Hristos.
„Cum ne răstignim împreună cu Domnul Hristos? Să postim atât de bucate, cât și de răutate, doar așa ne răstignim cu Hristos, așa mergem împreună cu El pe calea crucii. (…) Pe lângă această răstignire, pe care o facem de bună voie: postind, citind în Sfânta Scriptură, spovedindu-ne bine, făcând acte de caritate și altele asemenea, sunt și multe necazuri și încercări care vin peste noi fără voia noastră, dar tocmai suportarea acestora este o modalitate de postire”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu, directorul Școlii Doctorale „Isidor Todoran”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4, Ultimul acces: 2021-04-11 23:01:24