Ziua internationala a romilor a fost sarbatorita in avans la Poiana Negustorului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua internațională a romilor a fost sărbătorită în avans la Poiana Negustorului

[2021-04-07]
de Iulian Dumitrașcu

În Parohia băcăuan㠄Sfânta Treime” din Poiana Negustorului, ai cărei membri sunt exclusiv persoane de etnie romă, Ziua internațională a romilor a fost sărbătorită în avans, începând cu data de 3 aprilie.
Programul sărbătorii a cuprins prezentarea unui scurt istoric al acestei zile, celebrată în 8 aprilie – de către Doru Tănase, președintele „Asociației Europene a romilor pentru progres și promovare interculturală”, Tănase Răzvan Alexandru, mediator școlar și voluntari din partea asociației – copiilor romi înscriși la Centrul socio-catehetic nou înființat.
Tinerii au beneficiat de un scurt program artistic realizat de voluntarii asociației și au fost încurajați de Ioan Dediu, directorul școlii din sat, și Doru Tănase să depună eforturi în obținerea de rezultate școlare.
Mai multe cadre didactice au susținut prezentări, iar părintele Lucian Dima (Filia Poiana Negustorului) le-a vorbit despre importanța Tainei Sfintei Spovedanii și a Tainei Sfintei Euharistii.
Ei au primit materiale didactice prin sprijinul Asociației Ovidenia, partener al centrului catehetic, care le-a oferit copiilor în contextul acestei aniversări și hrană caladă.
În încheierea manifestărilor, organizatorii le-au transmis copiilor, ca îndemn părintesc, cuvintele Mântuitorului: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea!” (Ioan 16:33).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2, Ultimul acces: 2021-04-11 15:56:15