Capitul Regional Electiv pentru Ordinul Franciscan Secular din Moldova-Muntenia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Capitul Regional Electiv pentru Ordinul Franciscan Secular din Moldova-Muntenia

[2021-10-12]
În perioada 8-9 octombrie 2021, la Luncani (BC), s-a desfășurat capitulul regional electiv al Ordinului Franciscan Secular (OFS) din România. Programul a început, în prima zi, cu Sfânta Liturghie, la ora 11.00, celebrată de pr. Cristian Blăjuț OFMConv și de pr. Eduard Imbrea OFMCap, asistenți spirituali naționali ai OFS, și a continuat după masa de prânz cu prezentarea fraternităților participante.

Dorința tuturor responsabililor din regiune, ai celor care au primit în dar de la Dumnezeu vocația franciscană, a fost aceea de a acționa pentru binele fraternităților proprii, de a găsi o cale cât mai concretă și eficientă pentru funcționarea Ordinului Franciscan, pentru viitorul lui, toate având scopul: mântuirea sufletului lor și al aproapelui. Astfel, s-a făcut o evaluare, în lumina adevărului, a vieții terțiarilor franciscani, a realității fraternităților din regiune cu bucuriile și dificultățile fraților și surorilor din Ordin în a trăi Evanghelia lui Isus Cristos după exemplul Sfântului Francisc de Assisi, în propria stare de viață.
A doua zi programul a început cu Îngerul Domnului, laudele de dimineață, a continuat cu partea electivă și s-a încheiat cu Calea Sfintei Cruci celebrată în pădurea din jurul Sanctuarului. A urmat, apoi, Sfânta Liturghie în cadrul căreia s-a investit noul consiliu ales. Au fost aleși în prezentul Capitul Regional, pentru următorii trei ani: Ana Biro – ministru regional, Cristina Slavu – viceministru, Dan Slavu – formator, Florentina Ilinc㠖 trezorier, Monica Iștoc – secretar. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru lumina Duhului Sfânt care ne-a călăuzit în aceste zile și îi cerem să ne susțină în continuare în toate proiectele și activitățile noastre. Pace și bine! (Ana Biro pentru OFMConv.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 15, Ultimul acces: 2021-10-17 16:27:58