Poporul roman este un popor de eroi: Arhiepiscopul Ioachim la sfintirea monumentului din Fruntesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Poporul român este un popor de eroi: Arhiepiscopul Ioachim la sfințirea monumentului din Frunțești

[2021-10-12]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a sfințit duminică, în parohia băcăuană Frunțești, un monument dedicat eroilor naționali căzuți pe câmpul de luptă în cele două Războaie Mondiale, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.
Ierarhul a îndemnat la pomenirea înaintașilor care s-au jertfit pentru întregirea națională și a reamintit câteva trăsături esențiale ale poporului român.
„Acest frumos monument amintește de jertfa ostașilor noștri, a moșilor și strămoșilor frățiilor voastre care au participat la conflagrațiile mondiale. Poporul român este un popor de eroi. Noi facem parte din acest popor și trebuie să mulțumim lui Dumnezeu, pentru că această calitate nu poate să o aibă oricine. Poporul român este un popor de ctitori de lăcașuri sfinte, asemenea voievozilor”, a declarat ierarhul.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a inaugurat în parohie și un centru social pentru persoane vârstnice. Edificiul a fost așezat sub ocrotirea Sfintei Parascheva. A fost construit în perioada 2018 – 2021.
Ierarhul a apreciat eforturile celor implicați în proiectele parohiei și a oferit distincții ctitorilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 12, Ultimul acces: 2021-10-17 06:38:22