Florenta: Principesa Sofia a participat la inaugurarea Gradinii dedicate Reginei Elena si a vizitat biserica romaneasca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Florența: Principesa Sofia a participat la inaugurarea Grădinii dedicate Reginei Elena și a vizitat biserica românească

[2021-10-12]
de Iulian Dumitrașcu

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a participat în Florența la evenimentele ocazionate de inaugurarea Grădinii „Regina-Mamă Elena a României”.
În timpul vizitei întreprinse în Peninsulă în perioada 2-3 octombrie 2021, Principesa Sofia a României a vizitat și biserica românească din localitatea italiană.
Principesa Sofia este nepoata Reginei Mamă Elena, căreia i-a fost dedicată Grădina amplasată pe colina platoului panoramic Piazzale Michelangelo din Florența, vizitat anual de milioane de turiști.
Regina Mamă Elena a locuit timp de patru decenii la Villa Sparta situată pe colinele fiorentine. Autoritățile locale i-au dedicat una dintre cele mai frumoase zone ale orașului, inclusă recent pe lista Patrimoniului Mondial al Umanității UNESCO.
La inaugurare, care a avut loc în 2 octombrie, au participat diplomați români și italieni, alți reprezentanți și specialiști din partea statului italian, dar și clerici și credincioși ai comunității românești din Florența.
Participanții au venit a doua zi la Parohia româneasc㠄Sfânta Muceniță Lucia” – Florența 2.
„După oficierea Sfintei Liturghii, s-a săvârșit cu binecuvântare arhierească slujba Te Deum-ului pentru acest eveniment, la care au participat majoritatea celor prezenți la inaugurare, precum și credincioșii parohiei”.
„Evenimentul a fost transmis de TVR precum și de diverse posturi de radio. La final, Televiziunea Română a difuzat un film documentar de arhivă despre Familia Regală și rolul ei în istoria poporului român”, a declarat pentru Basilica.ro Pr. Paroh Ioan Trandafir Bobîrnea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 16, Ultimul acces: 2021-10-18 00:48:44