Mesaj de condoleante al Patriarhului: Mama Preasfintitului Parinte Emilian Crisanul, model luminos al mamei crestine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesaj de condoleanțe al Patriarhului: Mama Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, model luminos al mamei creștine

[2021-10-17]
de Ștefana Totorcea

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis duminică un mesaj de condoleanțe, după plecarea la cele veșnice a mamei Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Patriarhul României scrie că a fost un model luminos de mamă creștină.
Mama ierarhului, Tasia Nica a crescut cinci copii în dragoste de Dumnezeu și Biserică, afirmă părintele patriarh, care precizează: „Pomul bun se cunoaște după roade”.
Text integral:
Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel
Preasfinția Voastră,
Îndoliată familie,
Am primit cu multă tristețe vestea trecerii din această viață a mamei Preasfinției Voastre, Tasia, fiică a Bisericii noastre, vrednică de cinstire.
Iubită de familia sa și de cei din jur, Doamna Tasia reprezintă pentru cei care au cunoscut-o și au prețuit-o un model luminos al mamei creștine, care și-a dedicat întreaga viață familiei sale, având o credință creștină profundă și statornică.
Harnică și darnică, înțeleaptă și răbdătoare, unind rugăciunea cu munca, și-a crescut cei cinci copii (patru fete și un băiat) în dragoste față de Dumnezeu și de Biserică, de frumusețile locurilor natale și ale sufletului românesc, susținându-i la școli, pentru a se forma intelectual ca oameni.
Plină de credință și speranță, de bunătate și smerenie, ea s-a bucurat să știe că singurul ei băiat, mezinul Vlad, a ales viața monahală la Sfânta Mănăstire Neamț, primind numele Emilian și devenind apoi slujitor vrednic al Bisericii noastre, astăzi Preasfințitul Părinte Emilian, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
În ultima parte a vieții sale și-a urmat fiul la Râmnicu Vâlcea (2009-2017), apoi la Arad (2017-2021), susținându-l spiritual, ca o mamă jertfelnică, în slujirea sa de ierarh.
Un vechi proverb românesc ne spune că pomul bun se cunoaște după roade. Putem vedea astăzi că Doamna Tasia Nica a cultivat darurile primite de la Dumnezeu și le-a făcut roditoare pentru binele Bisericii noastre.
În aceste momente de întristare și doliu ne aducem aminte de îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (1 Tesaloniceni 4, 13-14).
La ceas de vremelnică despărțire până la Învierea cea de obște, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletul roabei Sale Tasia, în lumina și pacea Împărăției Cerurilor unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit, iar familiei îndoliate și tuturor celor care au cunoscut-o și prețuit-o, să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.
Veșnica ei pomenire din neam în neam!
Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 538, Ultimul acces: 2024-04-18 10:01:25