Zi de sarbatoare pentru Episcop si pentru intreaga Dieceza de Chisinau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de sărbătoare pentru Episcop și pentru întreaga Dieceză de Chișinău

[2021-11-24]
Cu Sfânta Liturghie de mulțumire și laudă adusă lui Dumnezeu, Dieceza de Chișinău a sărbătorit ziua de naștere a Episcopului Anton Coșa, aflat la aniversarea de 60 de ani. La celebrarea solemnă din Catedrala „Providența Divină”, prezidată de Episcopul omagiat, au fost prezenți Episcopul de Timișoara, PS József-Csaba Pál, Episcopul auxiliar de Iași, consacrat recent, PS Petru Sescu, prieteni și membri ai familiei veniți din România, precum și clerul diecezan, persoane consacrate și laici.

Episcopul de Chișinău i-a salutat pe cei prezenți, mulțumindu-le pentru prezență și rugăciune. Predica a fost rostită de Episcopul József-Csaba Pál. La finalul liturghiei, Mons. Cesare Lodeserto a transmis felicitările din partea Diecezei, urmate de mesajele de salut ale Mons. Petru Sescu, a unui preot diecezan, a unei persoane consacrate și a unor laici. Episcopul de Iași, Mons. Iosif Păuleț a transmis un mesaj în scris, care a fost citit în timpul liturghiei. După cum a amintit Vicarul general în urările sale, Episcopul de Chișinău, sărbătorind ziua de naștere, nu a vrut să excludă pe nimeni de la sărbătoare și a avut un gând special pentru familiile sărace. De altfel, cu sprijinul parohiei „Providența Divină”, le-a trimis acestor familii un pachet cadou, semn de atenție și mai presus de toate de împărtășire a unui moment de bucurie.
„Am simțit în adâncul inimii”, a spus Episcopul, „bucuria de a-mi împărtăși ziua cu cei care nu au avut ocazia să fie prezenți. Cu siguranță, am apreciat foarte mult amabilitatea celor care au parcurs un drum lung pentru a trăi împreună sărbătoarea, în special Episcopul de Timișoara și Episcopul auxiliar de Iași. Le sunt recunoscător și preoților de care m-am simțit foarte legat în această zi de sărbătoare.” Un detaliu important este dat de prezența la sărbătoare a PS Petru Sescu, prezent pentru prima dată la Chișinău după consacrarea sa episcopală din 11 noiembrie a.c. Episcopul auxiliar a fost însoțit de pr. Egidiu Condac, care a fost numit de curând econom al Episcopiei de Iași, după ce a îndeplinit funcția de Vicar general.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3, Ultimul acces: 2021-11-27 02:45:55