PS Cornel Damian la hramul parohiei Cristos Rege din Ploiesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Cornel Damian la hramul parohiei Cristos Rege din Ploiești

[2021-11-24]
Duminică, 21 noiembrie 2021, parohia Cristos Rege, din Ploiești, a avut bucuria de a celebra hramul comunității. Liturghia solemnă de hram a fost prezidată de Preasfințitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, împreună cu 15 preoți concelebranți. La sărbătoare au participat persoane consacrate, tineri și o mulțime generoasă de credincioși, atât din comunitate cât și din alte parohii. Pr. dr. Emil Moraru, prodecan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din București, a ținut cuvântul de învățătură și cu mult tact le-a transmis celor prezenți c㠄a domni înseamnă a sluji”.

După rugăciunea de la Împărtășanie, conform tradiției, a avut loc un moment de adorație în care s-a recitat Consfințirea la Inima Preasfântă a lui Isus; astfel, credincioșii au avut ocazia să primească indulgența plenară. După acest moment, Preasfințitul Cornel Damian a amintit de Ziua Mondială a Tineretului, care se află la a XXXVI-a ediție și, cu o inimă de tată, le-a vorbit credincioșilor, dar mai ales tinerilor, despre această zi, despre originea și scopul acesteia. Apoi i-a invitat cu multă căldură pe tineri să citească mesajul pe care Sfântul Părinte Papa Francisc l-a pregătit cu această ocazie.
De asemenea, Excelența Sa a amintit de icoana Sfintei Familii prezentă la sărbătoare prin implicarea pr. Fabian Măriuț, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Familiei al ARCB, și le-a mulțumit tuturor pentru prezență și implicare. Cu ocazia Anului Special „Familia Amoris Laetitia” în Arhidieceza de București, icoana Sfintei Familii, o reproducere după tabloul pictorului spaniol Bartolomé Esteban Murillo, poposește în toate comunitățile parohiale ca un semn al comuniunii dintre familiile din Arhidieceză.
Spre final, pr. Iosif Imbrișcă, parohul comunității, a mulțumit Preasfințitului Cornel Damian, preoților și tuturor credincioșilor pentru participare, menționând în special implicarea tinerilor și a corului, care au făcut sărbătoarea mai frumoasă. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a oferit posibilitatea să celebrăm regalitatea Domnului nostru Isus Cristos cu bucurie și cu solemnitate. (pr. Iosif-Adrian Fechet pentru ARCB.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3, Ultimul acces: 2021-11-27 02:46:04