Colecta de Craciun, in Elvetia, in favoarea copiilor bolnavi din Betleem - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colectă de Crăciun, în Elveția, în favoarea copiilor bolnavi din Betleem

[2021-11-23]
Cu ocazia apropierii sărbătorii Nașterii Mântuitorului, Episcopii și superiorii abațiilor din Elveția îndeamnă credincioșii la donații în vederea sprijinirii Spitalului de Copii „Caritas”, din Palestina, și a familiilor micuților pacienți. În Palestina, ca în multe alte țări din lume, există o mare carență în privința asistenței medicale de calitate, care să fie și accesibilă din punct de vedere financiar, în special în cazul familiilor cu dificultăți economice, care nu reușesc să-și trateze copiii în mod adecvat. De aceea, membrii Conferinței Episcopale din Elveția și superiorii abațiilor din această țară au decis să sprijine Spitalul de Copii din Betleem.

„În calitate de creștini, nu putem rămâne insensibili la această situație de nedreptate”, scrie Mons. Felix Gmür, președinte al episcopatului elvețian, într-o scrisoare adresată credincioșilor în numele Episcopilor și al abaților, subliniind că Spitalul se angajează să asigure o asistență medicală echitabilă și completă. „În acest fel, oferim șansa ca zeci de mii de copii să primească îngrijiri medicale de calitate chiar în locul în care s-a născut Isus”, a evidențiat Mons. Gmür, Episcop de Basel. Odată cu izbucnirea pandemiei de Covid-19, viața în Palestina a devenit și mai dificilă pentru multe familii, a continuat prelatul elvețian, adăugând că, din cauza lipsei turiștilor și a pelerinilor în regiune, mulți oameni au rămas fără nicio sursă de venit.
Mons. Gmür îi îndeamnă pe credincioși să vină de Crăciun în ajutorul familiilor palestiniene, „pentru a le reduce din griji și nevoi”. Președintele episcopatului elvețian evidențiază că, în acest an, colecta de Crăciun din cadrul parohiilor și al abațiilor este o contribuție importantă în favoarea copiilor din Palestina, ajutându-i să crească sănătoși. „Acest lucru creează o mai mare dreptate și contribuie la realizarea păcii. Din Elveția putem face ceva concret”, a spus în încheierea scrisorii președintele Conferinței Episcopale din Elveția. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News Romania)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2, Ultimul acces: 2021-11-26 04:50:37