Florin Spatariu: Adventul si Craciunul in polifonii corale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Florin Spatariu: Adventul și Crăciunul în polifonii corale

[2021-11-22]
La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea: Adventul și Crăciunul în polifonii corale, scrisă de pr. dr. Florin Spatariu. Cartea apare în colecția „Muzica bisericească”, în formatul 21Ś30, are 108 pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

Volumul de față este destinat corurilor de factură mixtă (S, A, T, B), având în componență lucrări polifonice pentru liturgia catolică din perioada Adventului și a Crăciunului. Lucrările corale sunt expuse unele cu acompaniament, altele a cappella, iar scriitura polifonică este adaptată posibilităților tehnice pe care le au la dispoziție corurile de amatori, dar și corurile cu un grad de profesionalism muzical mai ridicat.
Textele care stau la baza compozițiilor, sunt luate fie din liturgia catolică, fie sunt create special tot de compozitor, cu intenția de a exprima un conținut și un mesaj liturgic bine definit. În esență, scopul acestui volum este acela de a îmbogăți repertoriul liturgico-muzical coral de factură catolică, punând la dispoziția corurilor mixte un material literar și muzical ce corespunde spiritului bisericesc și regulilor de armonie și polifonie.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2, Ultimul acces: 2021-11-26 04:50:59