ASCOR, argument pentru un prezent continuu: IPS Casian la lansarea albumului foto „ASCOR Galati 30” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ASCOR, argument pentru un prezent continuu: IPS Casian la lansarea albumului foto „ASCOR Galați 30”

[2022-05-14]
de Ștefana Totorcea

„ASCOR-ul este un argument nu pentru trecut, nu pentru viitor, ci pentru un prezent continuu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian vineri seară, la lansarea albumului foto „ASCOR Galați 30”. Volumul este dedicat celor trei decenii de activitate a filialei.
Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române a fost reprezentat la eveniment de Părintele Profesor Nicușor Beldiman, consilier patriarhal, și de Mihai Paraschiv, inspector.
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, gazda evenimentului, a fost reprezentată de prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul instituției, și de conf. dr. Ciprian Vlad, responsabilul pentru parteneriatul cu studenții.
Au mai participat președinții filialelor ASCOR din țară, membrii ASCOR Galați, preoți și tineri gălățeni.
Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române a fost reprezentat de Părintele Profesor Nicușor Beldiman, consilier patriarhal (foto – centru), și de Mihai Paraschiv, inspector, vineri, 13 mai 2022. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
„Întrunirea filialelor ASCOR din Patriarhia Română cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, conform hotărârii Sfântului Sinod, la Dunărea de Jos, nu este decât o constatare fericită, și anume, că după 30 de ani avem sentimentul că suntem la început, iar primii ascoreni fondatori sunt astăzi slujitori, întemeietori de familii sau mărturisitori ai comuniunii în societatea noastră, în țară și în străinătate”, a spus ierarhul Dunării de Jos.
„Văzând această mare sală și rememorând filmul evenimentelor timp de 30 de ani, nu putem decât să mulțumim celor ce au arătat că Biserica Mântuitorului Iisus Hristos este tânără prin ființa ei”, a adăugat Înaltpreasfințitul Părinte Casian.
„Cei care prezintă tinerețea veșnică a Mântuitorului Iisus Hristos, într-o societate care are tendința să îmbătrânească, ne aduc aminte de tinerețea care nu îmbătrânește atunci când iubirea de Dumnezeu și de aproapele se construiește prin liturghie în comuniunea de sub Pantocrator și continuă în comuniunea solidară în casa, în sufletul și în viața tânărului de vârsta întâi, de vârsta a doua sau de vârsta a treia, cum ne spune adesea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. O lecție extraordinară a misiunii tinerești, atât în școală, cât și în societate și în familie”, a continuat Arhiepiscopul Dunării de Jos.
Arhiepiscopul Casian și prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați la lansarea albumului foto „ASCOR Galați 30”, vineri, 13 mai 2022. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
„Bucuria contopită în iubire de aproapele produce misiune de reînviere a resurselor iubirii de Dumnezeu și de aproapele în viața noastră, de la parohie până la Patriarhie și către sufletele oamenilor”, a concluzionat ierarhul.
După alocuțiunile invitaților, a fost prezentat albumul și un film retrospectiv realizat special pentru eveniment.
În partea finală a întrunirii, foști membri ASCOR, unii dintre ei slujitori ai Sfintelor Altare, au adus mărturii frumoase din timpul petrecut în cadrul acestei asociații formate din tineri și pentru tineri.
Albumul foto „ASCOR Galați 30”, dedicat celor trei decenii dea ctivitate a filialei, a fost lansat vineri, 13 mai 2022, în Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în prima zi a lucrărilor Consiliului Național ASCOR 2022. Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
În perioada 13-15 mai, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se desfășoară lucrările Consiliului Național al Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR), la care participă reprezentanți ai tuturor filialelor din țară.
Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR) a împlinit în 2020 trei decenii de existență. A fost fondată în 14 iunie 1990 la București, cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți de la diferite facultăți. Organizația are caracter național, cu filiale în toate centrele universitare din țară: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 514, Ultimul acces: 2024-04-16 01:39:34