Formatia de muzica bizantina Psalmodia va interpreta piese care nu au mai fost cantate de 300 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Formația de muzică bizantină Psalmodia va interpreta piese care nu au mai fost cântate de 300 de ani

[2022-06-23]
de Andrei Ursulean

Formația de muzică bizantină Psalmodia a Universității Naționale de Muzică din București va concerta luni, 27 iunie, la Biblioteca Națională a României. Cu această ocazie vor fi interpretate partituri inedite care nu au mai fost cântate de 300 de ani.
Concertul va avea loc începând cu ora 19:00 în sala centrală a Bibliotecii Naționale. Intrarea la eveniment este gratuită.
În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea volumului de muzicologie bizantină, intitulat „Irmoasele calofonice: catalog analitic, exighisire, transcriere și românire”, și a CD-ului „Kalophonic Heirmoi (17th-19th Century)”, înregistrat de corul academic Psalmodia sub conducerea Prof. Nicolae Gheorghiță, prorectorul Universității Naționale de Muzică din București.
Evenimentul, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, face parte din activitățile proiectului cultural „Recuperarea și valorificare irmoaselor calofonice din fondurile muzicale de sec. XVIII și XIX”.
Totodată, participanții vor primi gratuit la finalul concertului câte un volum și un CD, în limita tirajului disponibil și în baza completării prealabile a următorului formular.
Concertul și dubla lansare vor fi transmise online pe canalul Youtube al Asociației REVIVART.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35, Ultimul acces: 2022-07-05 07:40:31