La 204 ani de la nastere, poetul Vasile Alecsandri a fost pomenit in biserica unde a fost botezat - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La 204 ani de la naștere, poetul Vasile Alecsandri a fost pomenit în biserica unde a fost botezat

[2022-06-23]
de Ștefana Totorcea

Slujitorii Bisericii Precista din Bacău au oficiat miercuri o slujbă de pomenire pentru a marca 204 ani de la nașterea poetului Vasile Alecsandri, care a fost botezat în acest sfânt lăcaș.
Evenimentul a fost organizat la inițiativa Societății Cultural-Științifice „Vasile Alecsandri” din Bacău, în parteneriat cu Filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.
Au participat scriitori băcăuani, membri ai Filialei Uniunii Scriitorilor din România (USR), ai Despărțământului Astra „Vasile Alecsandri” Bacău și membri ai Filialei Bacău-Neamț a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Slujba a fost urmată de alocuțiuni ale președintelui executiv al Societății „Vasile Alecsandri”, conf. univ. dr. Ioan Dănilă, de Parohul Bisericii Precista, Părintele Mihai Tomozei, și de scriitoarea Cici Moldovan.
„În 2018, la 200 de ani de la nașterea lui Alecsandri, am promis că în fiecare an ne vom întâlni la Biserica Precista să-l pomenim aici, unde a fost încreștinat”, a spus Ioan Dănilă.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic dedicat poetului Vasile Alecsandri și generației sale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 39, Ultimul acces: 2022-07-05 18:08:57