Sanatate pentru sate: Servicii medicale gratuite pentru 90 de persoane din judetul Prahova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sănătate pentru sate: Servicii medicale gratuite pentru 90 de persoane din județul Prahova

[2022-06-23]
de Andrei Ursulean

Voluntarii Catedralei Naționale au organizat sâmbătă o nouă acțiune în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”, prin care 90 de persoane din Boldești-Scăeni, județul Prahova, au primit consultații gratuite de la medici specialiști în cardiologie, gastroenterologie, diabet, medicină internă și generală.
De această acțiune au beneficiat și câțiva dintre refugiații ucraineni stabiliți în localitatea prahoveană.
La acțiune au participat 20 voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, dintre care 15 reprezentând personal medical și 5 personal auxiliar.
„Este foarte bine că avem medici dedicați ce vin în campanie, care nu mai țin cont de timpul lor liber pe care îl dedică întrajutorării aproapelui, care aduc nădejde și speranță persoanelor aflate în dificultate”, a declarat Dănuț Prună, coordonatorul Voluntarilor de la Catedrala Națională.
El a mai vorbit despre necesitatea unor consultări medicale efectuate cu regularitate.
„Este foarte utilă și necesară această campanie, după cum vedeți, și pentru orașele mici. Se simte tot mai mult lipsa medicilor specialiști, s-a observat și după prezența numeroasă la activitate a locuitorilor acestui orășel”.
„Ne bucurăm că am reușit să aducem un sprijin concret”, a mai spus Dănuț Prună.
Acțiunea de sâmbătă a fost organizată cu sprijinul Parohiei Boldești-Scăeni.
Campania „Sănătate pentru Sate” a fost inițiată în anul 2015 în urma unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății și are ca obiectiv principal organizarea de consultații și acțiuni medicale gratuite.
Până în prezent, în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate” au fost organizate 79 de acțiuni în județele Ilfov, Prahova, Maramureș, Argeș, Călărași și Giurgiu, în urma cărora au beneficiat aproximativ 9.600 de persoane.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 216, Ultimul acces: 2023-05-31 04:53:21