Italia: Corul Psaltic al Arhiepiscopiei Aradului, singurul din Romania care a participat la Festivalul Alta Pusteria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Italia: Corul Psaltic al Arhiepiscopiei Aradului, singurul din România care a participat la Festivalul Alta Pusteria

[2022-06-22]
de Andrei Ursulean

Corul Psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Aradului a participat, în perioada 15-19 iunie, la cea de a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Muzic㠄Alta Pusteria” din Italia. A fost singura grupare muzicală din România care a participat la acest eveniment.
Festivalul a adunat în regiunea Val Pusteria, din nordul Italiei, 73 de formații corale din întreaga lume.
În total, Corala Arhiepiscopiei Aradului a susținut șase concerte în localitățile Sesto, Dobbiaco, San Candido și Val Casies.
Concertele au avut loc în spații special amenajate pe platouri montane, în săli de concerte și biserici.
Din repertoriul propus au făcut parte următoarele cântări bisericești: Sfinte Dumnezeule – glas 1; Aliluia – glas 6; Marie (din Născătoare de Dumnezeu) – glas 3; Polieleul: Mărturisiți-vă Domnului – glas 5; Din Ospățul Stăpânului – de Anton Pann; Noi, români din neam de frunte; Bordeiaș, bordei, bordei; Cât îi Țara Crișului.
Dintre toate corurile participante, la festivitatea de încheiere organizatorii și-au exprimat dorința de a mai asculta încă o dată patru coruri, printre care și corala arădeană.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35, Ultimul acces: 2022-07-05 19:06:13