Miercurea gratuita la Muzeul National de Arta al Romaniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Miercurea gratuită la Muzeul Național de Artă al României

[2022-06-22]
de Ștefana Totorcea

Vizitatorii Muzeului Național de Artă al României (MNAR) au gratuitate în prima zi de miercuri din fiecare lună. Instituția funcționează în Palatul Regal din Capitală și are alte muzee-satelit în oraș.
Gratuitatea este valabilă atât pentru expozițiile temporare, cât și pentru muzeele satelit ale instituției: Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul „Theodor Pallady” și Muzeul „K.H. Zambaccian”.
La Muzeul Național de Artă al României pot fi vizitate și Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor, locuri legate de istoria modernă a României.
Sala Tronului de la Palatul Regal, în care se află MNAR. Cel mai recent eveniment istoric din sală a fost ultimul omagiu adus de zeci de mii de români Regelui Mihai, al cărui trup neînsuflețit a fost depus în Sala Tronului înaintea Funeraliilor Naționale din decembrie 2017. Foto: Facebook / Muzeul Național de Artă al României
Din 1935, când au fost inaugurate, aceste spații istorice ale Palatului Regal au cunoscut ravagiile războiului, transformarea în sediul Consiliului de Stat în perioada comunistă și evenimentele din decembrie 1989, când au fost grav avariate. Au fost redeschise după restaurare, în 2013.
Programul de vizitare este între orele 10:00-18:00. Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17:00, iar la Muzeul „Theodor Pallady”, la Muzeul „K.H. Zambaccian” și în expozițiile temporare, ultimul acces se face la ora 17:30.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 31, Ultimul acces: 2022-07-05 07:29:42