Zeci de tineri merg pe jos catre Ceahlau in pelerinajul „Pe urmele Sfintilor nemteni” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zeci de tineri merg pe jos către Ceahlău în pelerinajul „Pe urmele Sfinților nemțeni”

[2022-08-03]
de basilica.ro

Zeci de tineri din Mitropolia Moldovei și Bucovinei se află în aceste zile într-un pelerinaj pedestru spre Neamț. Sunt patru grupuri care se vor întâlni joi la Mănăstirea Neamț pentru sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob.
Evenimentul presupune revenirea la pelerinajul inițial, fără utilizarea actualelor mijloace rapide de transport. Tinerii sunt cazați la parohiile de pe traseu.
După sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob urmează, sâmbătă, urcarea spre masivul Ceahlău și participarea la hramul Mănăstirii „Schimbarea la Față”, aflată la altitudinea de 1.800 de metri. Va sluji Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei.
Duminică, tinerii pelerini se vor afla la Mănăstirea Sihla unde vor marca finalul acestui traseu pedestru participând la sărbătoarea Sfintei Teodora.
Pelerinajul pedestru „Pe urmele Sfinților nemțeni” se desfășoară în perioada 31 iulie – 7 august. Punctele de plecare sunt Iași, Botoșani, Piatra Neamț și Pipirig. Cea mai mare distanță este parcursă de tinerii plecați din Iași, aproximativ 170 de km.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2022-08-16 00:26:13