Maica Domnului poate sa ne ajute si sa ne scape de nenumarate primejdii, spune Arhiepiscopul Alba Iuliei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Maica Domnului poate să ne ajute și să ne scape de nenumărate primejdii, spune Arhiepiscopul Alba Iuliei

[2022-08-02]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

În prima zi din Postul Adormirii Maicii Domnului, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a participat la slujba Vecerniei și a Paraclisului Maicii Domnului, oficiate în Catedrala Reîntregirii.
Cu această ocazie, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre puterea Maicii Domnului.
„În calitatea ei de Maică a Vieții sau Eva cea nouă, Preacurata poate să ne ajute în toată vremea și în tot locul și să ne scape pe noi de nenumărate primejdii”.
„Prezentă mereu în viața Bisericii, Maica lui Dumnezeu ne acoperă cu Sfântul ei Acoperământ și ușurează ceea ce este greu, limpezește ceea ce este încurcat, luminează ceea ce este întunecat și, mai ales, obține de la Fiul ei biruitor tot ceea ce ne este de folos”.
„Iată de ce, în acest sezon liturgic, îi cântăm cu entuziasm: Bucură-te, cea plină de har, care întru Adormirea ta nu ne lași pe noi”, a explicat Înaltpreasfinția Sa.
Potrivit Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în bisericile din Eparhie se oficiază zilnic slujba Paraclisului Maicii Domnului până în ajunul sărbătorii Adormirii Fecioarei Maria.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35, Ultimul acces: 2022-08-16 06:37:15