Defibrilator amplasat in curtea Ansamblului Mitropolitan din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Defibrilator amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan din Iași

[2022-08-02]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul S.S.M./P.S.I.-S.U., a anunțat marți că a achiziționat un defibrilator cardiac pe care l-a amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan, pe tabloul de informare turistică situat în fața Catedralei.
Aparatul electronic folosit în tratamentul fibrilației atriale sau ventriculare este extrem de util în cazul unor urgențe, până la sosirea unui echipaj medical specializat, având instrucțiuni simple de folosire în cazul acordării primului ajutor. El a fost livrat și instalat de o societate comercială din Cluj specializată în aparatura medicală de urgență.
„Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași (ISUJ Iași) se va ocupa zilele acestea de instruirea unor persoane care asigură permanența în cadrul Ansamblului Mitropolitan pentru ca defibrilatorul să fie folosit corespunzător în cazul necesității acordării primului ajutor”.
„Până în momentul de față nu au fost incidente în zonă care să determine această achiziție, acțiunea având un scop preventiv”, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Iașilor.
În ultimii ani, în Iași au fost achiziționate mai multe astfel de aparate și montate în zonele aglomerate din oraș pentru a putea fi utilizate în cazul unor urgențe. Ele sunt amplasate în Piața Unirii, în Parcul Copou, dar și în pridvorul Bisericii „Sfântul Nectarie” din cartierul ieșean Alexandru cel Bun, acesta din urmă fiind achiziționat cu sprijinul credincioșilor din parohie, a mai precizat instituția.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2022-08-15 20:41:25