Cruce monument ridicata in amintirea Episcopului Gurie Georgiu, in satul natal - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cruce monument ridicată în amintirea Episcopului Gurie Georgiu, în satul natal

[2022-08-02]
de Sorin Ionițe

O cruce a fost ridicată în curtea bisericii din satul clujean Huta, în amintirea Episcopului Gurie Georgiu, originar din localitate.
Monumentul a fost sfințit sâmbătă de cinci ierarhi ai Bisericii: Mitropolitul Andrei al Clujului Maramureșului și Sălajului, Episcopii Nicodim al Severinului și Strehaiei, Andrei al Covasnei și Harghitei, Nestor al Devei și Hunedoarei și Episcopul vicar Emilian Crișanul al Arhiepiscopiei Aradului.
A fost oficiată Sfânta Liturghie la altarul exterior al bisericii, urmată de o slujbă de pomenire pentru Episcopul Gurie, pentru părinții acestuia, Maria și Teodor, și pentru fratele Atanasie, iar apoi a urmat sfințirea crucii.
Evenimentul comemorativ a avut loc în contextul „Sărbătorii fiilor satului”, inițiată la Huta de vrednicul de pomenire episcop Gurie, informează Mitropolia Clujului.
În data de 21 octombrie se va împlini un an de la plecarea la cele veșnice a Episcopului Gurie Georgiu, la vârsta de 53 de ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 41, Ultimul acces: 2022-08-16 06:55:18