Curs de formare pentru profesorii catolici: Transmiterea credintei in era digitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Curs de formare pentru profesorii catolici: Transmiterea credinței în era digitală

[2022-11-22]
Nouăzeci de profesori catolici au participat la cursul de formare organizat sâmbătă, 19 noiembrie 2022, la Roman, de Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei. Mentorii acestei zile au fost Oana și Radu Capan, de la Biroul de Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla. PS Iosif Păuleț și PS Petru Sescu ne-au salutat și încurajat.

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școală a organizat sâmbătă, 19 noiembrie 2022, cursul de formare/work-shop cu tema: „Transmiterea credinței în era digital㔠la Institutul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” din Roman. Mentori au fost Radu și Oana Capan, experți recunoscuți la nivel național în domeniul catehizării digitale și creării de resurse multimedia. Cursul s-a adresat tuturor celor cu responsabilități educative: profesori de religie, educatori, învățători, profesori catolici de alte discipline din sistemul preuniversitar.
Lucrările au început cu salutul pr. Petru-Sebastian Tamaș, inspectorul școlar diecezan, urmat de o rugăciune comună, după care participanții au avut bucuria de a primi vizita și binecuvântarea PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași, și a PS Petru Sescu, Episcop auxiliar, care i-au încurajat pe participanți în misiunea nobilă de a educa la credință noile generații, mai ales în contextul provocărilor societății actuale. Apoi lucrările s-au desfășurat sub formă de expunere și discuții în plen (în partea de dimineață), când au fost dezvoltate diverse aspect de interes, cum ar fi: catolicismul și spațiul digital; căi care pot ajuta tinerii să redescopere și să trăiască bucuria de fiecare zi; pastorația tineretului și arta formării de noi discipoli.
Lucrările în plen au fost urmate, după-amiază, de ateliere de lucru/work-shop-uri, grupate pe trei tematici: utilizarea aplicațiilor Kahoot și E-learning; crearea de resurse audio-video; traducerea materialelor video; pedagogia Kett. La încheierea lucrărilor, toți ce peste 90 de participanți au mulțumit lui Dumnezeu și au recunoscut că a fost o experiență deosebit de interesantă și fructuoasă, că au învățat lucruri noi și au putut împărtăși exemple de bune practici, toate acestea urmând a se reflecta în activitatea lor viitoare. (prof. Paula-Odille Doğan pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5, Ultimul acces: 2022-11-27 11:06:05