Prima biserica ortodoxa canonica din Capitala Ecuadorului ar putea fi romaneasca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima biserică ortodoxă canonică din Capitala Ecuadorului ar putea fi românească

[2022-11-23]
de Ștefana Totorcea

Săptămâna trecută, Părintele Daniel Ene, Protopopul de New York, a fost delegat de Părintele Mitropolit Nicolae al celor două Americi să slujească la Quito, în Capitala statului sud-american Ecuador. Viitoarea parohie românească din Quito ar putea să pună la dispoziția ortodocșilor de mai multe nații prima biserică ortodoxă canonică din oraș.
Părintele Daniel Ene a oficiat Sfânta Liturghie sâmbătă, 12 noiembrie, la o capelă catolică din oraș, în prezența Excelenței sale Camelia Ion Radu, Ambasadorul României în Peru, Ecuador și Bolivia.
La slujbă au participat cu recunoștință și numeroși credincioși palestinieni, ecuadorieni și ruși din zonă. După liturghie, a fost prezentat textul unei petiții care urmează să fie adresată Părintelui Mitropolit Nicolae, pentru înființarea parohiei române din Quito.
A doua zi, Părintele Protopop Daniel Ene și Ambasadorul Camelia Ion Radu au participat, la Guayaquil, la sfințirea primei biserici ortodoxe din Ecuador aflată în jurisdicția Bisericii Ortodoxe Sârbe.
Părintele Protopop Daniel Ene a fost delegatul IPS Mitropolit Nicolae la acest eveniment, la invitația Episcopului Ortodox Sârb Kirilo de Buenos Aires și America Centrală și de Sud.
Dimineața zilei de duminică a început cu botezul a 7 adulți ecuadorieni și apoi a continuat cu slujba sfințirii Mănăstirii Ortodoxe Sârbe „Buna Vestire”.
În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot, diaconul Basili, pe seama capelei Mănăstirii.
Protopopul Daniel Ene (stânga) și Ambasadorul Camelia Ion Radu i-au oferit Episcopului Sârb de Buenos Aires daruri din partea Mitropolitului Nicolae al celor Două Americi, respectiv din partea misiunii diplomatice românești în Peru, Bolivia și Ecuador. Sfințirea mănăstirii sârbe din Guayaquil a avut loc duminică, 13 noiembrie. Foto: Facebook / Rafail Ecugye
Părintele Arhimandrit Rafail, starețul mănăstirii, le-a mulțumit protopopului român de New York Daniel și oficialilor români pentru prezență, a subliniat prietenia dintre Bisericile Ortodoxe Română și Sârbă și a salutat intenția înființării unei parohii românești la Quito.
Adresa slujirii de la Quito: Capilla Catolica de la Resurrection, RG26 + X87, Quito Ecuador 170517
Adresa mănăstirii sârbe de la Guayaquil: Monasterio de la Anunciación, Laureles #317 y la Alianza, Urdesa Central, Guayaquil, Ecuador

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8, Ultimul acces: 2022-11-28 01:26:33