Parohia Intrarea Maicii Domnului in Biserica din Lisabona si-a serbat hramul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Parohia Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Lisabona și-a serbat hramul

[2022-11-22]
de Alexandru Boboc

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a slujit de praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului la Parohia românească din Lisabona, care și-a serbat luni hramul.
Ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre făgăduința făcută înaintea lui Dumnezeu, potrivit căreia Sfinții Părinți Ioachim și Ana, au dus-o pe prunca Maria la Templu, pentru a fi închinată Domnului Dumnezeu: „Ea a crescut în Templu pentru a se pregăti să devină ea însăși un templu viu al lui Dumnezeu”, a spus PS Teofil.
Preasfinția Sa a evidențiat că Maica Domnului s-a desăvârșit în dragoste și s-a umplut de har „prin ascultarea și păzirea poruncilor dumnezeiești, motiv pentru care s-a învrednicit să fie aleasă a fi Născătoare de Dumnezeu”.
„Pentru toate acestea noi o fericim pe Preasfânta Fecioară Maria și o rugăm să ne ajute și pe noi să ne desăvârșim în dragostea noastră față de Dumnezeu și de oameni, prin ascultarea și păzirea poruncilor dumnezeiești, prin post și rugăciune neîncetată și prin toată fapta bună”, a spus ierarhul.
„Toți creștinii sunt chemați să devină, asemenea Maicii Domnului, temple vii ale lui Dumnezeu, în care El să-și afle odihna, iar noi, să-L slăvim neîncetat și să-I mulțumim pentru mulțimea bunătății Sale” a remarcat arhiereul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5, Ultimul acces: 2022-11-27 07:02:02