O troita a fost amplasata in Cimitirul Berceni 2 ca sa aminteasca rolul rugaciunii in viata crestinului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O troiță a fost amplasată în Cimitirul Berceni 2 ca să amintească rolul rugăciunii în viața creștinului

[2022-11-22]
de Sorin Ionițe

Clericii din cimitirele de stat din București au sfințit luni o troiță amplasată în incinta Cimitirului Berceni 2 din Capitală pentru a omagia rolul rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.
Troița sculptată în lemn a fost ctitorită de administratorul Cimitirului Berceni II, Pavel Mihai.
Slujba de sfințire a fost oficiată de preotul Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților din cimitirele de stat din București, care a subliniat că evenimentul se înscrie în tematica Anului omagial 2022.
„Ne bucurăm că și clericii din cimitirele de stat din București au organizat activități liturgice și pastorale care să încununeze acest an, în acest fel aducând și noi un omagiu rolului rugăciunii în viața noastră și în viața Bisericii. Domnul Mihai Pavel, administratorul Cimitirului Berceni 2, este inițiatorul unui gest deosebit și anume, amplasarea unei troițe în incinta acestui cimitir, care, ori de câte ori o vom vedea, ne va trimite cu gândul la rugăciune”, a spus Pr. Gheorghe Dilirici.
2022 este „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț” în Patriarhia Română.
În Capitală sunt 15 cimitire aflate în subordinea Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 11, Ultimul acces: 2022-11-28 10:19:06