Patriarhul Ierusalimului, felicitat de Patriarhia Romana la aniversarea intronizarii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Ierusalimului, felicitat de Patriarhia Română la aniversarea întronizării

[2022-11-22]
de Sorin Ionițe

Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a participat marți la evenimentul aniversar organizat la împlinirea a 17 ani de la întronizarea Patriarhului Teofil al Ierusalimului.
Părintele Teofil Anăstăsoaie a fost prezent la slujba de Te Deum oficiată în Biserica Învierii din Ierusalim, iar apoi, în cadrul evenimentului festiv de la Palatul Patriarhal, a transmis un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
În mesaj au fost exprimate bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română și Patriarhia Ierusalimului și mai ales colaborarea privind organizarea de pelerinaje pentru români la Locurile Sfinte.
„A fost totodată și un mesaj de mulțumire pentru faptul că Patriarhul Ierusalimului primește, în această perioadă de după pandemie, tot mai multe grupuri de pelerini români care reușesc să ajungă să se închine la Locurile Sfinte. Sunt primiți cu dragoste și binecuvântați, participând la slujbele săvârșite în bisericile ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Ierusalimului”, a transmis arhimandritul Teofil Anăstăsoaie.
La eveniment a fost prezent și Preotul Ioan Sauca, secretarul general interimar al Consiliului Mondial al Bisericilor, care l-a felicitat, de asemenea, pe Patriarhul Teofil.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8, Ultimul acces: 2022-11-28 02:55:33