Cardinalul Pell a fost cel mai bun consilier teologic al Papei Francisc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Pell a fost cel mai bun consilier teologic al Papei Francisc

[2023-01-19]
Cardinalul George Pell
Cardinalul George Pell a fost cel mai bun teolog din Consiliul Cardinalilor al Papei Francisc și un bun consilier papal, a declarat miercuri Cardinalul Gerhard Ludwig Müller, fost cap al biroului doctrinar al Vaticanului. Mons. Müller a comentat despre calitățile teologice ale Cardinalului australian după moartea subită a Mons. Pell la Roma, la vârsta de 81 de ani, în urma unui stop cardiac. Fostul șef al sectorului economic al Vaticanului va fi înmormântat la Sydney, Australia, pe 2 februarie, după o Liturghie cu requiem în Catedrala Sfânta Maria. Funeraliile sale au avut loc în Bazilica San Pietro pe 14 ianuarie.

Papa Francisc este înconjurat mai mult de politicieni decât de buni teologi, a declarat Cardinalul Müller într-un interviu acordat pe 18 ianuarie pentru EWTN. „Cred că [Mons. Pell] a fost cel mai bun consilier al Papei Francisc. Sper că avem în el un bun mijlocitor în ceruri pentru toate nevoile Bisericii și pentru toate provocările pe care le avem”, a spus prefectul emerit al Congregației pentru Doctrina Credinței. Mons. Pell a fost membru al Consiliului Cardinalilor al Papei Francisc, un grup format inițial din nouă Cardinali, înființat în septembrie 2013 pentru a-l consilia pe Papă. Ceilalți membri inițiali ai Consiliului au fost Cardinalii Pietro Parolin, Seán Patrick O’Malley, Reinhard Marx, Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, Oswald Gracias, Giuseppe Bertello, Francisco Javier Errázuriz Ossa și Laurent Monsengwo Pasinya.
Mons. Müller, care a locuit în același apartament cu Mons. Pell la Roma, a remarcat formarea intelectuală solidă a Cardinalului la Oxford și cunoștințele sale de teologie patristică și sistematică. După ce a fost hirotonit preot în 1966 la Roma, Pell a obținut o licență în teologie sacră la Universitatea Pontificală Urbană. Apoi a urmat studii doctorale la Universitatea din Oxford și a obținut un doctorat în 1971 în istoria Bisericii. Mons. Pell „s-a întâlnit cu noi în mod regulat după ce s-a întors din Australia, unde a fost într-un mod foarte brutal, împotriva tuturor dovezilor, condamnat la șase ani de închisoare”, a spus Mons. Müller, și „a suferit peste 400 de zile în închisoare, izolat”.
Cardinalul „a mărturisit cu viața sa, și cu marea sa răbdare, despre mântuirea în Isus Cristos”, a spus Mons. Müller, „pentru că Isus Cristos ne-a răscumpărat prin suferința Sa pe cruce; El nu a protestat, nu a făcut o revoluție cu armele. Este un foarte bun martor și un exemplu pentru viața creștină, în dimensiunea intelectuală, dar și în suferința sa față de această nedreptate” a procesului și a încarcerării, a spus Mons. Müller, adăugând că în suferința sa, Cardinalul Pell l-a imitat pe Isus Cristos și pe apostolii martiri Petru și Paul.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 29, Ultimul acces: 2023-01-31 00:22:04