Papa Francisc va prezida Liturghia in Bazilica San Pietro in Duminica Bibliei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc va prezida Liturghia în Bazilica San Pietro în Duminica Bibliei

[2023-01-19]
Sfânta Scriptură
Dicasterul pentru Evanghelizare a anunțat că Papa Francisc va prezida în 22 ianuarie 2023, în Bazilica San Pietro, Liturghia din Duminica Cuvântului lui Dumnezeu, pe care a instituit-o în 2019 ca un mod de a promova studierea Sfintei Scripturi. Dicasterul a publicat detaliile celebrării din acest an, care are ca temă un verset de la Ioan: „Ce am văzut și am auzit vă vestim și vou㔠(1Ioan 1,3). Scopul acestei celebrări speciale este de a încuraja responsabilitatea tuturor credincioșilor de a-și aprofunda cunoașterea Sfintei Scripturi. Ca parte a acestui efort de promovare, celor prezenți li se va înmâna o broșură cu Evanghelia lui Matei. Secțiunea din Dicaster pentru Probleme Fundamentale privind Evanghelizarea în Lume organizează această celebrare.

Concelebrarea euharistică cu Papa Francisc în Bazilica San Pietro include conferirea slujirilor de lector și catehet unor laici, bărbați și femei, trei persoane lectori și șapte cateheți, provenind din Italia, Congo, Filipine, Mexic și Țara Galilor. Liturghia va fi transmisă live de Vatican Media în colaborare de rețele de televiziune din întreaga lume. Dicasterul a pus de asemenea la dispoziție resurse liturgico-pastorale pentru a sprijini trăirea Cuvântului lui Dumnezeu în comunitate, în familie și individual. Materialul este disponibil tipărit în italiană, publicat de Edizioni Shalom, și în versiuni descărcabile în limbile engleză, spaniolă, portugheză și franceză. Oferă conținut și idei pentru a încuraja o întâlnire mai profundă cu Cuvântul lui Dumnezeu în comunitate, familie, în viața de zi cu zi, și include și articole, meditații, texte pentru Adorație euharistică, activități pentru copii și sugestii pastorale.
Ca parte a pregătirilor pentru Jubileul din 2025, Papa Francisc i-a încurajat pe credincioși să recitească cele patru Constituții ale Conciliului Vatican II. Dicasterul pentru Evanghelizare intenționează să producă o serie de mici broșuri într-o serie intitulat㠄Caietele Conciliului”, pentru a fi lansate în librării și online. Papa Francisc a instituit Duminica Cuvântului lui Dumnezeu în 2019, prin Scrisoarea sa apostolică motu proprio „Aperuit illis”, publicată la 30 septembrie același an și care stabilește c㠄a treia duminică din timpul obișnuit să fie dedicată celebrării, studiului și difuzării Cuvântului lui Dumnezeu”. Preoții pot participa la concelebrarea de duminică contactând Biroul pentru Celebrări Liturgice al Suveranului Pontif, inclusiv online. Biletele pentru a participa la Sfânta Liturghie pot fi ridicate din clădirea San Pio X, Via della Conciliazione nr. 7, joi 19 ianuarie, vineri 20 ianuarie și sâmbătă 21 ianuarie, între orele 8.30-13.30 și 15.00-17.30.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 25, Ultimul acces: 2023-01-31 02:02:37