Acord de cooperare intre Municipiile Iasi si Balti. Primarul Mihai Chirica a fost decorat de Episcopul Antonie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Acord de cooperare între Municipiile Iași și Bălți. Primarul Mihai Chirica a fost decorat de Episcopul Antonie

[2023-01-19]
de Alexandru Boboc

Între Municipiile Iași (România) și Bălți (Republica Moldova) a fost semnat un acord de cooperare pentru dezvoltarea ambelor orașe. În acest context, delegația din Iași s-a întâlnit cu Episcopul Antonie de Bălți la Centrul Eparhial.
Primarul Mihai Chirica a fost decorat cu cea mai înaltă distincție pentru mireni a Episcopiei de Bălți „Crucea Bălțeană”. Ordinul i-a fost oferit duminică de Preasfințitul Părinte Antonie.
Episcopul a oferit membrilor delegației volume apărute la Editura Episcopiei de Bălți și scrise de Cuviosul Anatolie Tihai, misionar român în Japonia cu origini basarabene.
La rândul său, Primarul Iașiului i-a oferit Preasfințitului Părinte Antonie câteva volume care reflectă istoria Iașilor și a poporului român, precum „Iași – Capitala Istorică a României”, „Iașii și încoronarea de la Alba-Iulia”, „Maria – Portret de Regin㔠și „Darul Iașilor”.
Din delegația de la Iași a făcut parte și Preotul Nicolae Dorneanu, director al Departamentului de Misiune Externă din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.
La întâlnirea de la Centrul Eparhia a participat și Excelența Sa Petrișor Ionel Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 26, Ultimul acces: 2023-01-31 03:24:58