In Scheii Brasovului va fi lansat un volum despre martirii temnitelor comuniste - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În Șcheii Brașovului va fi lansat un volum despre martirii temnițelor comuniste

[2023-09-19]
de Diac. Iulian Dumitrașcu

La Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului va fi lansat un volum despre martirii temnițelor comuniste, duminică 24 septembrie, ora 18:00.
Lucrarea este intitulat㠄Martiri și mărturie creștină în temnițele comuniste din România” și este semnată de Părintele Dumitru Bogdan Bădiță, slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Săcele-Satulung III.
Invitați la eveniment vor fi Academicianul Georgeta Filitti, membră a Academiei Române, și Ciprian Olinici, Secretarul de Stat pentru Culte.
În deschidere, vor cânta Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale și Corul familiilor preoțești din Brașov.
„Lucrarea, redactată sub atenta îndrumare a Pr. Prof. Univ. Dr. Habil. Ioan Moldoveanu, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București, reprezintă rodul cercetării doctorale de patru ani a preotului Dumitru-Bogdan Bădiță. Experiența jurnalistică a autorului realizată în cadrul Televiziunii Trinitas a Patriarhiei Române este dovedită prin epuizarea surselor editate referitoare la subiectul ales. Totuși, abundența literaturii și a surselor referitoare la anii de martiriu din temnițele comuniste a făcut ca cercetarea să se concentreze mai cu seamă asupra unor personalități remarcabile: preotul Ioan Lupaș, Nicolae Tomaziu și Aspazia Oțel Petrescu”.
„Complexă prin însăși întinderea ei pe aproximativ 550 de pagini, lucrarea pe care Editura Andreiana a o oferă publicului cititor cuprinde, după partea introductivă, cinci părți principale, care tratează pe rând: comunismul în România, locurile de detenție din această perioadă, problematica exterminării făuritorilor Marii Uniri, evidențierea celor trei personalități alese în lumina dosarelor C.N.S.A.S., iar în ultima parte, ca o încununare, înțelegerea transformării interioare a deținuților, care s-a petrecut în perioada comunismului, deci modul în care creștinismul a răspuns persecuției acestui regim totalitar”, se menționează în prezentarea volumului de pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 153, Ultimul acces: 2024-07-13 22:22:33