Misiuni populare in comunitatile Tulcea, Malcoci si Sulina - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Misiuni populare în comunitățile Tulcea, Malcoci și Sulina

[2024-03-28]
foto: ARCB.ro
În parohia Sfântul Arhanghel Mihail din Tulcea s-au ținut misiuni populare, în perioada 22-24 martie 2024. Predicile au fost ținute de pr. Emil Moraru, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din București. Tema acestor zile de misiuni a fost: „Doamne, învață-ne să ne rugăm”. După ce l-am însoțit în rugăciune pe Isus Cristos pe Calea Sfintei Cruci, vineri seara, la Sfânta Liturghie, Părintele Emil Moraru a început o serie de predici în care ne-a vorbit despre importanța rugăciunii și despre faptul că sfinții, de-a lungul timpului, au fost modele de dialog între Dumnezeu și om.

Prin cuvintele pline de har, credincioșii au înțeles mai bine semnificația rugăciunii Tatăl nostru, importanța Sfântului Rozariu, dar și rolul pe care îl are duminica, ziua Domnului, Sfânta Liturghie fiind rugăciunea cea mai puternică la care poate apela un creștin. Pe parcursul acestor zile, pr. Alexandru Cobzaru a fost la dispoziția credincioșilor pentru Sfânta Spovadă, iar în afara Sfintelor Liturghii, cei care au dorit au putut să se spovedească sau să discute cu părintele predicator. Duminica Floriilor, ce deschide Săptămâna Sfântă, a fost o duminică specială atât pentru comunitatea din Malcoci, cât și pentru cea din Sulina. Dimineața, părintele paroh, însoțit de părintele predicator și părintele confesor, s-a deplasat la 10 km de Tulcea, la Malcoci, pentru a celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu comunitatea germană din Malcoci.
La ora 10:30 în mod solemn s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în comunitatea din Tulcea. Celebrarea a început la intrarea din casa parohială, unde părintele celebrant și predicator Emil Moraru a sfințit ramurile pe care credincioșii le purtau în mână. Înainte de a porni în procesiune spre biserică, s-a citit Evanghelia despre intrarea lui Isus în Ierusalim, când oamenii l-au primit cu ramuri înverzite, cu flori și își întindeau hainele în fața lui. După citirea Pătimirii Domnului nostru Isus Cristos după Sfântul Marcu de către tinerii parohiei, părintele predicator a ținut cuvântul de învățătură și a încheiat misiunile populare cu invitația de a reține un cuvânt atunci când ne rugăm: AMIC. Acest cuvânt ne amintește că rugăciunea noastră trebuie să fie A (adorație) M (mulțumire) I ( iertare) C (cerere).
Celebrarea euharistică s-a încheiat cu binecuvântarea finală, împărțită de părinții celebranți. După amiază, în aceeași formulă, părinții s-au îndreptat spre Sulina, o comunitate mică dar vie, unde din nou s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Floriilor. În încheierea celor trei zile de har, părintele paroh Marcel-Ioan Lungeanu i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru iubirea milostivă ce a revărsat-o în aceste zile asupra credincioșilor din Tulcea, Malcoci și Sulina – zile de har pentru pregătirea cât mai bună a sufletului pentru Sărbătoarea Învierii. De asemenea, i-a mulțumit părintelui predicator Emil Moraru pentru cuvintele frumoase, rostite la fiecare predică tematică din cadrul acestor misiuni. (Isabela Amariei pentru ARCB.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 27, Ultimul acces: 2024-04-15 09:10:41