Biserica Manastirii Hlincea din Iasi va fi restaurata cu fonduri de la Institutul National al Patrimoniului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Mănăstirii Hlincea din Iași va fi restaurată cu fonduri de la Institutul Național al Patrimoniului

[2024-03-28]
de Andrei Ursulean

Biserica Mănăstirii Hlincea, monument istoric, va fi restaurată cu fonduri de la Institutul Național al Patrimoniului – Timbrul Monumentelor Istorice.
Documentația necesară în vederea restaurării lăcașului de cult a fost depusă în prealabil și aprobată în decursul săptămânii.
Fondurile, în valoare totală de 180.100 lei, sunt nerambursabile. La această sumă, așezământul monahal va contribui cu alți 20.000 de lei, proveniți din fonduri proprii, donații ale credincioșilor și sponsorizări de la instituțiile centrale și locale.
Anul de construcție a Mănăstirii Hlincea nu poate fi stabilit cu exactitate, însă, potrivit istoricilor, cel mai probabil a fost construită după anul 1574 și înainte de 1591, de Maria, fiica lui Petru Șchiopul, și de soțul acesteia, Zotu spătarul.
Din punct de vedere arhitectural, Mănăstirea prezintă un stil arhitectonic cu influențe muntene. Printre ctitorii așezământului monahal se numără și domnii Moldovei Miron Barnovschi și Vasile Lupu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 33, Ultimul acces: 2024-04-15 07:37:38