Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a inaugurat o cantina sociala mobila care va deservi 100 de persoane - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a inaugurat o cantină socială mobilă care va deservi 100 de persoane

[2024-03-28]
de Alexandru Boboc

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului a inaugurat miercuri un serviciu social de acordare a hranei de tip „masa pe roți” și un serviciu de economie socială de tip catering care vor ajuta aproximativ 100 de persoane vulnerabile.
„În eparhia noastră încercăm să avem permanent în vedere grija față de cei aflați în nevoie, săvârșind Taina a opta, sau Taina fratelui, la fel de importantă și consubstanțială cu celelalte Taine al Bisericii, fără de care mântuirea personală și comunitară nu ar fi posibilă”, a explicat IPS Ioachim la slujba de binecuvântare a Cantinei „Filoxenia”.
Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin furnizorii de servicii sociale (protopopiatele, parohiile, mănăstirile și asociațiile acreditate), deține 82 de centre și servicii medico-sociale și socio-educaționale, atât în mediu rural, cât și cel urban.
„Serviciul social inaugurat astăzi la Bacău are rolul și capacitatea de a sprijini zilnic, gratuit, aproximativ 100 de persoane vulnerabile (bătrâni singuri, persoane cu deficiențe sau familii cu risc ridicat de sărăcie), care vor primi la domiciliu hrană caldă”, a declarat părintele Ilarion Mâță, consilier la Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Pentru susținerea activității serviciului de acordare a hranei, în sediul din Bacău, str. Mărășești, nr. 104, va funcționa și un serviciu de economie socială de tip catering. Cu ajutorul acestui serviciu, omenii pot dona mâncare și bani pentru hrana persoanelor defavorizate.
Arhiepiscopul Ioachim a oferit o icoană fiecărui angajat al noilor servicii sociale și a fost felicitat anticipat pentru împlinirea vârstei de 70 de ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 38, Ultimul acces: 2024-04-18 04:27:07