Lansare de carte: Un profesor din Dorohoi o prezinta pe Maica Domnului din perspectiva interreligioasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lansare de carte: Un profesor din Dorohoi o prezintă pe Maica Domnului din perspectivă interreligioasă

[2024-03-28]
de Andrei Ursulean

Dr. Vasile Postolachi, profesor la Seminarul Teologic din Dorohoi, și-a prezentat luni volumul dedicat Maicii Domnului din perspectivă interreligioasă.
Prin această lucrare, intitulat㠄Iar numele Fecioarei era Maria”, autorul și-a propus să justifice preacinstirea Maicii Domnului din punct de vedere creștin și, totodată, să exploreze aspectele mariologice din Islam și Iudaism.
Autorul a folosit tehnici de analiză exegetice, omiletice, liturgice și biblice, conferindu-i lucrării un caracter interdisciplinar.
Volumul, potrivit dr. Vasile Postolachi, „vine ca un gest de umilă recunoștință pentru bunătatea pe care Preacurata Fecioară mi-a arătat-o pe parcursul vieții. În aceeași ordine de idei, s-au întrecut în mii de pagini de elogii aduse ei, de la simpli oameni și până la mari sfinți, și asta pentru că, după Dumnezeu, nimeni nu ne este mai drag decât Maica Domnului”.
În a doua parte a manifestării a avut loc un recital de muzică bisericească închinat Maicii Domnului, susținut de Corurile „Haris” și „Agnus” ale Seminarului Teologic din Dorohoi.
Evenimentul a atras un public numeros, de peste 200 de persoane, la Complexul „Casa Andrei” din Dărăbani, unde a avut loc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 34, Ultimul acces: 2024-04-14 13:09:12