Papa Francisc: Raspunsul nostru la darul lui Dumnezeu? Multumesc! - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Răspunsul nostru la darul lui Dumnezeu? Mulțumesc!

[2018-01-01]
Final de 2017
La Vesperele de la încheierea anului 2017, Papa Francisc a spus că singurul răspuns adecvat la darul lui Dumnezeu reprezentat de Fiul Său este unul de profundă recunoștință pentru numeroasele haruri primite, în special în anul trecut. De la Maria „Biserica a moștenit și moștenește încontinuu această percepție interioară a plinătății, care alimentează un sentiment de recunoștință, ca unic răspuns uman demn de darul imens al lui Dumnezeu”, a spus Pontiful pe 31 decembrie.

„O recunoștință mistuitoare care, pornind de la contemplarea acelui Prunc înfășat în scutece și pus într-o iesle, se extinde la tot și la toți, la lumea întreagă. Este un ‘mulțumesc’ care reflectă harul; nu vine de la noi, ci de la El; nu vine de la eu, ci de la Dumnezeu, și implică eu-l și noi-ul.” Sfântul Părinte a prezidat Vesperele duminică seara, pe 31 decembrie, în Bazilica San Pietro. Celebrarea a inclus și tradiționalul imn de mulțumire de la sfârșitul anului. A fost și un scurt moment de Adorație Euharistică. La predică, Papa a pornit de la un verset din Evanghelia zilei, „Când a venit împlinirea timpului, Dumnezeu l-a trimis pe Fiul său” (Gal 4,4), spunând: „Această celebrare de seară respiră atmosfera plinătății timpului. Nu pentru că suntem în ultima seară din anul solar, dimpotrivă, ci pentru că credința ne face să contemplăm și să simțim că Isus Cristos, Cuvânt făcut trup, a dat plinătate timpului lumii și istoriei umane.”
Pontiful a spus despre anul 2017 c㠄l-am irosit și l-am rănit în atâtea moduri cu fapte de moarte, cu minciuni și nedreptăți. Războaiele sunt semnul flagrant al acestui orgoliu recidivist și absurd. Dar sunt așa și toate micile și marile ofense aduse vieții, adevărului, fraternității, care provoacă multiple forme de degradare umană, socială și ambientală. Pentru toate acestea vrem și trebuie să ne asumăm responsabilitatea noastră în fața lui Dumnezeu, a fraților și a creației.” În partea pozitivă s-a oprit la cei care ajută Roma. „Am un sentiment de simpatie și de recunoștință față de toate acele persoane care în fiecare zi contribuie cu gesturi concrete mici, dar prețioase, pentru binele Romei: încearcă să își facă datoria cât mai bine, se mișcă în trafic cu criteriu și prudență, respectă locurile publice și semnalează lucrurile care nu merg, sunt atenți față de persoanele bătrâne sau aflate în dificultate, și așa mai departe.”
De asemenea a spus a vorbit despre stima sa „față de părinți, învățători și toți educatorii care, tot cu acest stil, încearcă să îi formeze pe copii și pe tineri la simțul civic, la o etică a responsabilității, educându-i să se simtă parte, să se îngrijească, să se intereseze de realitatea care-i înconjoară.” Și a continuat: „Aceste persoane, deși nu apar la știri, sunt cea mai mare parte a oamenilor care trăiesc la Roma. Și între ei nu puțini se află în condiții de lipsuri economice; și totuși nu se plâng, nici nu nutresc resentimente sau supărări, ci se străduiesc să facă în fiecare zi partea lor pentru a îmbunătăți un pic lucrurile.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4284, Ultimul acces: 2025-01-21 04:43:16