IPS Robu despre intrarea in Uniunea Europeana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Robu despre intrarea în Uniunea Europeană

[2007-01-01]
Redacția română a Radio Vatican a publicat acum câteva zile intervențiile pe care le-au avut IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, și Cristian Valentin Colțeanu, ambasadorul României în Italia, la emisiunea "Europa senza muri" a acestui post de radio.

"Noi, Episcopii din România", a declarat IPS Robu, "ne bucurăm fără îndoială de faptul că la 1 ianuarie 2007, țara noastră va intra în Uniunea Europeană. Suntem convinși că procesul integrării noastre nu se încheie odată cu 1 ianuarie 2007 ci va continua cu o intensitate crescândă după această zi, istorică pentru noi. Aprofundarea raporturilor de orice tip cu celelalte state ale Uniunii, participarea vie și activă într-o comunitate de valori - toate acestea nu se realizează într-o singură zi. Cea mai mare parte a românilor speră într-un viitor economic mai bun după 1 ianuarie 2007, dar acest lucru, cu siguranță, nu se va întâmpla imediat. Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică și celelalte confesiuni religioase din România nu-și ascund perplexitatea lor în fața faptului că în Constituția Europeană nu se menționează rădăcinile creștine ale Europei. Departe de noi, însă, de a ne lăsa descurajați de complexitatea proiectului european - e adevărat, și acesta în construcție - departe de a nu prețui identitatea noastră. Întrucât Uniunea Europeană este încă în căutarea identității ei, credem că România va fi în măsură să aducă în Casa Europeană o contribuție care să poată îmbogăți posibilitățile binelui comun european."

"Eu personal sunt convins că dacă România intră în Uniunea Europeană într-un moment în care aceasta este în fază de construcție, de căutare a identității ei, înseamnă că țara noastră intră în Europa la momentul potrivit. În acest fel, România va putea să aducă aportul ei atât la realizarea proiectului european cât și la trasarea marilor linii ale caracterului sau ale sufletului european. În primele clipe ale lui 1 ianuarie 2007, clopotele bisericilor din România vor suna îndelung pentru a saluta intrarea noastră în Europa. Și noi, vom însoți sunetul clopotelor cu rugăciunea noastră pentru un viitor european senin, pașnic și prosper." Intervenția ambasadorului o puteți citi pe situl Radio Vatican.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3877, Ultimul acces: 2021-11-27 09:48:31