Un alt cleric acuzat de colaborare cu comunistii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un alt cleric acuzat de colaborare cu comuniștii

[2007-01-08]
Cardinalul Stanislaw Dziwisz de Cracovia a acceptat demisia Mons. Janusz Bielanski, rectorul Catedralei din oraș, care a fost acuzat de cooperare cu serviciile secrete în perioada regimului comunist, informează agenția catolică independentă CWNews.
Mons. Bielanski, fost coleg de clasă cu Cardinalul, este acuzat de o publicație națională că ar fi oferit informații agenților comuniști. Concret se spune că rectorul Catedralei ar fi fost de acord să ofere autorităților comuniste numele tuturor celor care au cerut celebrarea de Liturghii specificând ca intenție pentru cauza neamului polonez. Demisia Mons. Bielanski vine la o zi după ce Arhiepiscopul Stanislaw Wielgus s-a retras de la conducerea Arhidiecezei de Varșovia, după ce ancheta a concluzionat că și nou numitul Arhiepiscop a colaborat cu comuniștii.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 962, Ultimul acces: 2022-01-22 04:59:36