Papa cere reflectii asupra tratatului constitutional european - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa cere reflecții asupra tratatului constituțional european

[2007-01-08]
Papa Benedict al XVI-lea cheamă la reflecție asupra valorilor care stau la baza tratatului constituțional al Uniunii Europene. Când s-a întâlnit luni, 8 ianuarie 2007, cu ambasadorii acreditați la Sfântul Scaun, Papa le-a reamintit faptul că moștenirea creștină a modelat continentul european. Sfântul Părinte a salutat intrarea Bulgariei și a României în Uniunea Europeană la 1 ianuarie, două noi țări cu o îndelungată tradiție creștină. Pontiful a arătat că este oportună reflecția asupra tratatului constituțional având în vedere apropiata aniversare de 50 de ani de la Tratatul de la Roma, din 25 martie. În prezent, acest tratat este blocat după ce a fost respins în 2005 în referendumuri desfășurate în Franța și Olanda.
Sper că valorile fundamentale care se află la baza demnității umane vor fi pe deplin protejate, în particular libertatea religioasă în toate dimensiunile sale și drepturile instituționale ale Bisericilor, a spus Papa Benedict al XVI-lea. Sfântul Părinte a spus: Nu putem ignora incontestabila moștenire creștină a continentului, care a contribuit enorm la formarea națiunilor și a popoarelor europene. A 50-a aniversare a insurecției maghiare împotriva regimului comunist, de la Budapesta, celebrată în luna octombrie a anului trecut, ne reamintește dramaticele evenimente ale secolului al XX-lea, și îi îndeamnă pe toți europenii să construiască un viitor liber de opresiune și de condiționare ideologică, să stabilească legături de prietenie și fraternitate, și să manifeste grijă și solidaritate față de cei săraci și slabi.
De asemenea, tensiunile trecutului trebuie să fie purificate prin promovarea reconcilierii la toate nivelele, a continuat Papa Benedict al XVI-lea. Doar aceasta deschide calea spre viitor și dă speranță. Sfântul Părinte s-a adresat tuturor celor de pe pământ european care sunt tentați de terorism, să înceteze această activitate: acțiunile de acest gen conduc doar la mai multă violență și creează teamă în rândul populațiilor.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1026, Ultimul acces: 2022-01-22 04:59:45