Cardinalul Bertone vede Turcia in UE - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Bertone vede Turcia în UE

[2007-01-08]
Cardinalul Tarciscio Bertone, secretar de stat al Vaticanului, și-a manifestat bunăvoința relativ la cererea Turciei de a fi membră a Uniunii Europene. Într-un interviu publicat la 7 ianuarie în revista franceză Documentation Catholique, Cardinalul Bertone afirmă: Astăzi Turcia are un sistem secular de guvernare ce respectă majoritatea democratică. Este interesul Europei ca Turcia să fie o democrație adevărată.
Problema sprijinului Vaticanului pentru intrarea Turciei în UE a fost un subiect de interes major în timpul călătoriei Papei Benedict în această țară în noiembrie 2006. Oficialii turci au fost nerăbdători să se asigure de sprijinul Papei, în special în lumina comentariilor sceptice făcute de Cardinalul Ratzinger înainte de alegerea ca Succesor al lui Petru. După întâlnirea pe aeroport cu Pontiful, la 29 noiembrie, premierul turc Recep Tayyip Erdogan le-a spus reporterilor că Papa i-ar fi spus dorim ca Turcia să intre în UE. Vaticanul nu a infirmat, nici confirmat afirmațiile liderului turc.
Pr. Federico Lombardi, director al Biroului de Presă al Vaticanului, a declarat anterior că Sfântul Scaun nu are nimic de spus despre cererea Turciei de a fi membră a UE. Cardinalul Ratzinger afirma acum câțiva ani că Turcia nu își are locul în Uniunea Europeană datorită mediului ei cultural islamic, care nu s-ar putea armoniza cu moștenirea creștină a Europei. În interviul acordat publicației franceze, secretarul de stat al Vaticanului a declarat însă că vede o dezvoltare a UE cu tipuri diferite de membri. Integrarea europeană ar putea consta în cercuri concentrice, cu un prim cerc compus din țările europene istorice, actualmente unite în zona euro, și un al doilea cerc al țărilor din afara acestei zone.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 936, Ultimul acces: 2022-01-22 04:59:52